Šport > Nogomet
33 ogledov

Eden ne ve, drugi ne komentira

Žurnal24 main
Potem ko je eden nemških medijev objavil, da naj bi bila tekma lanskega 28. kola 1. SNL med Dravo in Nafto prodana, smo poklicali po enega igralca v vsak tabor.

Portal nemške televizijske postaje ARD poroča, da naj bi med več kot 200 sumljivimi tekmami v evropskih nogometnih ligah bila tudi (vsaj) ena slovenska. Gre za lansko tekmo 28. kola med Dravo in Nafto (4:1). Ptujčani so ravno na tej tekmi, po več kot pol leta (!) brez zmage nato krenili z neverjetno serijo rezultatov in zmag, s katerimi so tudi obstali v ligi.

Med takimi je tudi tekma med Dravo Ptuj in Nafto Lendava v najvišji slovenski ligi, v kateri se enega izmed igralca sumi, da je prejel 5000 evrov," so zapisali Nemci. Šlo naj bi za enega izmed nogometašev Nafte. Kakšno naključje, da sta na tekmi padla tudi dva avtogola, Damijan Ošlaj (Nafta) v eno in Marko Drevenšek (Drava) v drugo mrežo. 

Pričakujemo in želimo si, da se stvar razplete, morebitni krivci dokažejo in naj se te primerno kaznuje. Je pa nemoralno omenjati imena, dokler jim kakršna koli krivda ni dokazana.
Mirko Horvat, predsednik Nafte
Ošlaj je o tej temi dejal: "Prvič slišim. Mislim, da tekma ni bila prirejena. Tega, da bi kdo namestil tekmo, ne vem. Jaz osebno se v klubu še nisem srečal s čim podobnim ... Ali se je kdo drug, pa je težko vprašanje. Mislim, da ne. Ne vem, kdo igra stave. To je odločitev vsakega posameznika." Doklicali smo tudi tedanjega in zdajšnjega člana Drave Roka Kronavetra, ki pa ni želel povedati več kot: "Tega ne bom komentiral."

Portal navaja tudi mnogo tekem švicarske lige, izvzeta pa ni niti hrvaška. Na eni izmed tekem splitskega Hajduka naj bi gostje iz Zadra dobili nalogo izgubiti visoko. Tekma se je končala s 3:0, eden izmed igralcev pa je bil izključen.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



"Klubu dolge zgodovine in bogate tradicije se dela neprecenljiva škoda. Uradnega stališča v zvezi z omenjenimi dogajanji in prirejanjem rezultatov v klubu nismo zavzeli, ker smatramo, da to niso zadeve kluba. Pričakujemo in želimo si, da se stvar razplete, morebitni krivci dokažejo in naj se te primerno kaznuje. Je pa nemoralno omenjati imena, dokler jim kakršna koli krivda ni dokazana. Gre namreč za dejanja, ki presegajo okvire nogometne igre," je za STA dejal predsednik Nafte Mirko Horvat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.