Šport > Nogomet
196 ogledov

Edinstvena gesta münchenskega Bayerna

Bayern München Profimedia
Nemški nogometni velikan Bayern München se je odpovedal zaslužku s prihajajoče pokalne tekme proti Viktorii iz Kölna, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Bavarci bi bili po pravilih Nemške nogometne zveze (DFB) upravičeni do 45 odstotkov zaslužka od prodanih vstopnic v pokalnem tekmovanju.

Nemški časnik Bild je danes zapisal, da se je Bayern s tem odpovedal okoli 150.000 evrom, saj je pričakovati polne tribune osrednjega stadiona v Kölnu. Viktoria bo prvi dvoboj v nemškem pokalu odigrala na stadionu prvoligaša Kölna, ki sprejme 50.000 nogometnih navdušencev. Iz vrst tretjeligaša so sporočili, da bodo tribune bržčas nabito polne.

Po pravilih DFB sta oba kluba na nevtralnem terenu upravičena do 45 odstotkov zaslužka od vstopnic, DFB pa pobere preostalih deset odstotkov. Obstoj ekip v nižjih ligah je odvisen predvsem od prodaje vstopnic na tekmah z uglednimi tekmeci v pokalu, piše dpa. "Veliko ekip še naprej trpi posledice zaradi pandemije novega koronavirusa, Bayern pa je bil vedno znan, da lahko s takšnimi gestami podpre ekipe v spodnjih delih nogometne piramide. Z veseljem prispevamo svoj delež," je v izjavi za javnost zapisal predsednik Bavarcev Herbert Hainer.

"V dvobojih takšnega obsega je ta gesta vse prej kot samoumevna. Je edinstvena v nemškem nogometu. V imenu celotne družine Viktorie iz Kölna bi se rad zahvalil Bayernu, ki je s to potezo še enkrat več poudaril svoj izjemen položaj ter ugled v nogometu," pa je dejal direktor Viktorie Eric Bock.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.