Šport > Nogomet
14 ogledov

Eduardo: Čez mesec dni na treningu

Eduardo Da Silva tekme svoje bivšega kluba Dinama ni obiskal. Žurnal24 main
Na novinarski konferenci hrvaške nogometne zveze je bil prisoten že nekaj časa poškodovani hrvaški napadalec brazilskih korenin Eduardo, ki je optimističen glede nadaljevanja kariere.
 

Preberite še ...

Bilić ne pozna Slovencev

Napadalec Arsenala in hrvaške reprezentance Eduardo Da Silva se po težki poškodbi, ki jo je utrpel na tekmi z Birminghamom , počasi vrača k svojemu nogometnemu življenju. Po več mesecih zdravljenja v domači Braziliji se je nepričakovano pojavil v Zagrebu. Vendar ni obiskal tekme svojega bivšega kluba Dinama proti našim prvakom iz Domžal .

Eduardo dobro okreva. © Saša Despot

 
"Vrnil sem se pred nekaj dnevi in sem šele v torek izvedel, da je na sporedu tekma. Nisem spremljal medijev in se nisem slišal z nikomer iz kluba," je o tem povedal najboljši hrvaški strelec v zadnjih kvalifikacijah, ki se je po več mesecih vrnil k našim južnim sosedom. "Po dolgem času sem se vrnil na Hrvaško, kjer bom opravil del svoje rehabilitacije. V Braziliji, kjer sem bil zadnje mesece, sem pridno treniral. V Zagrebu se bom popolnoma pripravil na povratek v London, kjer bom opravil zadnjo fazo zdravljenja," pravi Dudu, ki sicer tudi že vadi z žogo. Ne ve pa, kdaj točno bo začel resno trenirati.

"Rekel bi, da približno čez mesec dni. Poklicati me mora še zdravnik iz Anglije in mi sporočiti rezultate zadnjega pregleda, ki sem ga opravil v ponedeljek. Takrat bom vedel več o načrtih za naprej,"
je povedal hrvaški Brazilec, ki je seveda še kar nekaj časa oddaljen od povratka na zelenice. "Ne čutim več nikakršnih bolečin, vendar vem, da je noga šibka. Žogo sicer že deloma udarjam, tečem, delam vse. Za zdaj nimam težav. Kost se je zarasla."

 
 

Ne čutim več nikakršnih bolečin, vendar vem, da je noga šibka. Žogo sicer že deloma udarjam, tečem, delam vse.

Eduardo Da Silva

 
Odprta rana pa ostaja evropsko prvenstvo, ki ga je zaradi težke poškodbe moral izpustiti. "Prvi dan, ko so se fantje zbrali, sem se slišal s selektorjem. Bilo mi je težko, želel sem biti zraven. Gledal sem le tekme hrvaške reprezentance, ostalih ne. Želel sem se osredotočati zgolj na svoj povratek. Verjamem, da me v karieri čaka še veliko lepega," je v pozitivnem duhu zaključil napadalec, ki je v zaključku prvenstva še kako manjkal ekipi Arsena Wengerja .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.