Šport > Nogomet
0 ogledov

Eduardo: Zmagala je resnica

Trenutek "dotika" – Eduardo Da Silva porine žogo mimo poljskega vratarja Arturja Žurnal24 main
Eduardu da Silvi ne bo treba počivati na dveh tekmah zaradi domnevnega simuliranja. Hrvaški reprezentant si je zelo oddahnil: "Reči želim samo, da sem pošten igralec."

Evropska nogometna zveza (UEFA) je uradno pojasnila, da ni dokazov, da je Eduardo da Silva odigral padec v kazenskem prostoru na tekmi med Arsenalom in Celticom, in ga oprostila kazni neigranja dveh tekem v Ligi prvakov.

"Presrečen sem, da je navsezadnje resnica le prišla na dan. Naša naloga je bila dokazati, kaj se je dejansko zgodilo, in to nam je uspelo storiti. Zaradi te odločitve se počutim veliko bolje,"
je po kamnu, odvaljenem od srca, dejal Dudu: "Zadnje dni so mi družina, prijatelji in vsi v klubu nudili veliko podpore. Vse, kar si želim, je pozabiti na zadnje dogajanje in se osredotočiti na tekmo s Standardom. Tudi sicer sem imel dober občutek, da se bodo stvari razpletle tako, kot so se."

Nato se je hrvaško-brazilski napadalec še enkrat spomnil dogajanja na zloglasni tekmi. "Spomnim se, da sem, takoj ko sem dobil žogo, krenil proti golu najhitreje, kot sem mogel. Ko sem bil že povsem blizu Celticovega vratarja, sem začutil 'kontakt' z njim in ostal brez ravnotežja. Mislim, da vem bolje kot marsikdo drug, kako je nevarno, ko v polnem sprintu nekdo naredi prekršek nad tabo," se je svoje najbolj travmatične tekme v življenju in poteze Martina Taylorja spomnil Dudu, ki je sklenil: "Reči želim samo, da sem pošten igralec. Da bi zabil gol, je treba izkoristiti priložnosti. Jaz pa nisem eden tistih, ki morajo igrati nešportno, da bi zadeli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.