Šport > Nogomet
18 ogledov

Egipt ubranil naslov afriškega prvaka

Kapetan Egipta Ahmed Hassan s pokalom za zmagovalca afriškega pokala narodov Žurnal24 main
Nogometaši Egipta so v finalu afriškega pokala narodov z zadetkom Mohameda Aboutreike ugnali Kamerun in ubranili naslov najboljšega na črni celini. To je njihova šesta tovrstna lovorika.
 

Zadnji zmagovalci

2008: Egipt
2006: Egipt
2004: Tunizija
2002: Kamerun
2000: Kamerun

V Gani je padla kulisa na turnir, ki je dal odgovor na vprašanje, katero moštvo je najmočnejše na črni celini. Naslova najboljšega se niso veselili Ganci, Kamerunci ali nogometaši Slonokoščene obale, ki so bili pred pričetkom turnirja v najožjem krogu favoritov, temveč Egipčani , katerim navkljub dejstvu, da so aktualni prvaki in da so najuspešnejša reprezentanca v zgodovini prvenstva, številni niso pripisovali prav velikih možnosti. Varovanci domačega trenerja Hassana Shehate so slavili z zadetkom odličnega igralca sredine igrišča Mohameda Aboutreike , ki je predvsem v izločilnem delu tekmovanja pokazal, da skriva v svojih nogah razkošen talent.


Egipt je ubranil naslov afriškega prvaka. © Sportnet

 
Že v prvem polčasu so bili faraoni bližje zadetku, kar dvakrat pa je po strelih Zidana (Mohameda Zidana, da ne bo pomote) in Zakya mojstrsko posredoval vratar Kameruna Carlos Idriss Kameni . Odločitev je padla v 77. minuti, ko je po veliki napaki najbolj izkušenega kamerunskega nogometaša, kapetana Rigoberta Songa, Zidan priboril žogo in podal Aboutreiki , ta pa je z natančnim strelom v desni spodnji kot odločil zmagovalca. V Afriki torej nič novega – Egipt je še naprej najboljše moštvo na tej celini, v Gani pa so nogometaši iz severa Afrike osvojili že svoj šesti naslov in tako prepričljivo vodijo na večni lestvici zmagovalcev afriškega pokala narodov.

"Izjemno smo veseli zmage. To je fantastičen dosežek. Zdaj moramo le poskrbeti, da takšno formo prenesemo tudi v kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2010. To je eden najlepših dni v mojem življenju. Primerja se lahko z zmago v afriški ligi prvakov," je po tekmi povedal veliki junak Mohamed Aboutreika. Veliki zvezdnik kamerunske reprezentance, Samuel Eto'o , je bil proti čvrsti in dobro organizirani egipčanski obrambi nemočen.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.