Šport > Nogomet
120 ogledov

Eintracht presenetil West Ham, Leipzig zmagal brez Kampla

Leipzig Profimedia
Na prvih tekmah polfinala evropske nogometne lige sta do prednosti prišli nemški ekipi.

Eintracht Frankfurt, ki je v četrtfinalu izločil Barcelono, je prišel do novega presenečenja, v Londonu je premagal West Ham z 2:1, Leipzig, ekipa Kevina Kampla, ki tokrat zaradi kazni ni igral, pa je bila doma z 1:0 boljša od škotske ekipe Glasgow Rangers.

West Ham in Eintracht sta pokazala zanimivo predstavo, na koncu so tudi z nekaj sreče - domači so kar trikrat stresli okvir vrat, do novega uspeha na gostovanju prišli Nemci.

Povedli so že v prvi minuti, strelec gola je bil Ansgar Knauff. Nato so na igrišču zagospodarili gostitelji, Jarrod Bowen je v 14. minuti prvič zadel vratnico, sedem minut pozneje pa je Michail Antonio vendarle izenačil. V prvem polčasu je bilo še nekaj priložnosti na obeh straneh, a na odmor sta ekipi odšli poravnani.

V 54. minuti je Daichi Kamada spet popeljal goste v vodstvo, pozneje zadel še vratnico, na drugi strani pa sta okvir vrat zadela Said Benrahma in v 78. minuti spet Bowen. Njegov poskus je bila prava mojstrovina, s škarjicami je zadel prečko, od katere se je žoga odbila ob tla, a pred golovo črto.

 | Avtor: Epa Epa

V Leipzigu je bila tekma manj zanimiva. Glasgow Rangers je dobro stal na igrišču in favoriziranim domačim ni dopuščal veliko prostora in priložnosti. Kljub temu pa so Nemci v 85. minuti prišli do prednosti. Po predložku z desne strani je gostujoča obramba izbila žogo iz kazenskega prostora, a točno na nogo Angeliju, ki jo je z močnim volejem z 20 metrov poslal v mrežo presenečenega škotskega vratarja, ki zaradi gneče v kazenskem prostoru ni imel najboljšega pregleda.

 | Avtor: Epa Epa

Izida, polfinale:
Leipzig - Glasgow Rangers        1:0 (0:0)
(Kevin Kampl zaradi kazni ni bil v kadru Leipziga)
West Ham - Eintracht Frankfurt   1:2 (1:1)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.