Šport > Nogomet
44 ogledov

Ekipa Parma bo nazadovala v Serio D

Parma FC EPA
Italijanska Parma ni našla novega lastnika, zato bo nazadovala v amatersko ligo Serie D. Izpad nogometnega kluba pa ima tudi slovensko razsežnost.

Mučenje Parme bo v naslednji sezoni potekalo daleč od oči italijanske javnosti, saj so na sodišču danes potrdili zaključevanje postopka bankrota šeste ekipe Serie A iz sezone 2013/14.

Parma je po tem, ko so ji zaradi neplačanih računov prepovedali nastope v Ligi Evropa ostala brez krvavo potrebnega finančnega priliva, menjavanje sumljivih lastnikov pa je zaznamovalo pravkar končano sezono med italijansko elito, v kateri je bila Parma kljub junaškem boju neplačanih igralcev in članov strokovnega štaba prepričljivo zadnja. 

Rok za oddajo ponudb za rešitev bankrotiranega kluba je minil brez pretiranega zanimanja, v ponedeljek se je umaknil še najbolj resni kandidat, nekdanji bejzbolski zvezdnik Mike Piazza, zato je Parma v torek uradno izpadla v amatersko Serie D, italijansko četrto ligo. 

"Stečajna upravitelja Parme, dr. Angelo Anedda in dr. Alberto Guion, sta sporočila, da do 14.00 po srednjeevropskem času, 22. junija 2015, nista prejela nobenih ponudb za športne pravice kluba," se je glasila uradna izjava komiteja upnikov:

"V prihajajočih urah se bosta stečajna upravitelja srečala s komitejem upnikov in sodnikom za bankrot dr. Pietrom Rogatom, da bi se dogovorili vse potrebno za nadaljevanje razglasitve bankrota."

Novice iz Italije niso razvedrile niti slovenskega prvoligaša Gorice, ki bo ostal brez okoli 800.000 evrov, ki jim ga je italijanski kolektiv dolgoval podobno kot še številnim ostalim upnikom. To je zagotovo velik udarec za novo vodstvo kluba na čelu s predsednikom Harijem Arčonom, ki se je z "vrtnicami" sicer veselil prigaranega obstanka med elito na dveh tekmah dodatnih kvalifikacij z Aluminijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.