Šport > Nogomet
38 ogledov

El Clásico ali Messi proti Ronaldu

Mess in Ronaldo se lahko srečata v polfinalu Lige prvakov. (Foto: Reuters)
1/2
Žurnal24 main
Veliki derbi. Nocoj bodo oči svetovne športne javnosti na stadionu Camp Nou v Barceloni, kjer bo pri večnem rivalu gostoval Real iz Madrida. Na zurnal24.si ga bomo s komentarjem spremljali v živo.
Ob prihodu realovcev v Barcelono jih je pričakovalo več tisoč navijačev domačega kluba – z glasnimi žvižgi. Poglejte v dodanem videu. Popoldne pred tekmo sta predsednika obeh klubov, Sandro Rosell in Florentino Perez, sicer pozvala k športi igri. "Upam na spektakel in fair play," je dejal Rosell. "Ne bomo igrali le pošteno, ampak čudovit nogomet," pravi Perez.

"To ni le obračun dveh igralcev, vsaka ekipa jih bo imela po 11," pravi Cristiano Ronaldo, ki bo skupaj z Lionelom Messijem danes pod drobnogledom na stadionu Camp Nou. Zvezdnik Reala ostaja ravnodušen do medijskih zapisov, ki so obračun Barcelone in Reala označili za veliki dvoboj dveh trenutno najboljših nogometašev na svetu.

Real ima več zmag
Prestižni obračun seveda ponuja precej več kot le dva vrhunska posameznika. Danes bomo spremljali 161. ligaški obračun velikih tekmecev, Barcelona pa je dobila že štiri zapored. Skupno je sicer Real v zmagah uspešnejši z 68:62, 30 tekem pa se je končalo brez zmagovalca.

"Tekma ne odloča"
"Ta tekma ne odloča o ničemer," pa je pred srečanjem v svojem slogu izstrelil trener Reala José Mourinho. "Vse tekme so pomembne in pomembna je vsaka osvojena in izgubljena točka. Vendar pa bo po tem srečanju pred nami še 25 prvenstvenih kol. Veliko. Vsekakor od svoje ekipe želim, da zadrži zmagovalno mentaliteto, kakršenkoli že bo razplet na derbiju," je strasti in evforijo miril Portugalec. "Na tekmo se nismo pripravljali nič drugače kot na katero drugo. Spoštujemo vsakega nasprotnika, čeprav je seveda vsak drugačne kakovosti. Pri vsakem poskušamo izrabiti slabosti," sporoča Mourinho, ki pa je vendarle končal nekoliko bolj bombastično: "Ves svet pričakuje velik spektakel in ne smemo razočarati ljudi."

Napadalec madridskega Reala Gonzalo Higauin bo izpustil današnji derbi. Športni dnevnik Marca in nekaj radijskih postaj poročajo, da Argentinec še ni okreval po poškodbi hrbtne mišice, ki jo je staknil 20. novembra proti Athleticu iz Bilbaa.

Xavi: Favoriti smo
Zelo samozavesten pa je pred velikim obračunom ideolog Barcelonine igre Xavi Hernández, ki je z veseljem sprejel vlogo favorita. "Na tej tekmi je favorit Barcelona. Igramo doma, smo v odlični formi in kar gorimo od želje, da premagamo Real," je dejal španski reprezentančni vezist, še nekoliko bolj pa je atmosfero pogrel njegov soigralec Pedro Rodríguez: "Nikoli ne bi mogel nositi majice Reala, to ne bi bilo mogoče," je za katalonski časnik Sport dejal hitri bočni vezist in dodal: "Če bom imel otroke in bodo navijači Reala, bom zelo nesrečen."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Recept za zmago
Vsi igralci bolj kot ne opozarjajo, da se bo življenje nadaljevalo tudi po derbiju in da prvenstvo še zdaleč ne bo odločeno. "Pred nami bo tudi po tej tekmi ogromno nogometa, vendar pa bo rezultat vseeno pomemben za razplet," pravi vezist Reala, Bask Xabi Alonso, ki verjame v moč svojega moštva. "Naša ekipa ima ogromno potenciala v napadu. Kakšen je recept za zmago na stadionu Camp Nou? Moramo igrati dobro v napadu in obrambi," je preprost odgovor ponudil Alonso, ki je poln hvale na račun Mourinha: "Moštvo vselej motivira in od nas vedno zahteva več."

Na tekmo se nismo pripravljali nič drugače kot na katero drugo. Spoštujemo vsakega nasprotnika, čeprav je seveda vsak drugačne kakovosti. Pri vsakem poskušamo izrabiti slabosti.
José Mourinho

Ni obseden z goli
In za konec še enkrat k tistemu, ki se ga na igrišču navijači Barcelone najbolj bojijo. Cristiano Ronaldo je eden od tistih, ki ga ali ljubite ali sovražite. Portugalec pa se ne obremenjuje z velikim pritiskom javnosti, ki ga spremlja na vsakem koraku. "Tak sem, rad se zabavam. Kdor me ima rad, so mu moje poteze všeč, kdor pa me ne mara, lahko tudi izklopi televizijo," je sporočil veliki zvezdnik Reala, ki še ni dosegel zadetka proti Barceloni. "Z goli nisem obseden. Sem le del ekipe. Vedno imam najvišje cilje, vedno hočem več, vendar so taki tudi moji soigralci. Vsi želimo zmagovati. Ekipa, ki bo derbi izgubila, se bo morala kar najhitreje pobrati in nadaljevati boj," je razmišljal Ronaldo.

Gostje neporaženi
Real sicer od prihoda Mourinha še ni klonil v španskem prvenstvu. V prvih 12 kolih je ob desetih zmagah le dvakrat remiziral (točko sta mu odščipnila Mallorca in Levante), Barcelona je prav tako desetkrat zmagala, a je ob enem remiju doživela tudi en poraz. V drugem prvenstvenem kolu jo je na domačem igrišču šokiral Hercules, ki je zmagal z 2:0. Je pa zato na zadnjih štirih ligaških tekmah zabila kar 19 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.