Šport > Nogomet
28 ogledov

El Clásico brez Messija

lionel messi EPA
Lionel Messi ne bo zaigral na prvem ligaškem El Clásicu letošnje sezone med Real Madridom in Barcelono, poročajo španski mediji.

Nezadržno se približuje prvi ligaški derbi španskega prvenstva, ko se bosta 21. novembra na Santiago Bernabéuu pomerila Real in Barcelona.

Zaradi divjanja po madridskih ulicah in vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je pod vprašajem nastop Karima Benzemaja, v taboru španskega prvaka pa po poročanju dnevnika Sport ne bodo mogli računati na Lionela Messija.
Argentinski napadalec si je konec septembra na ligaški tekmi z Las Palmasom poškodoval kolenske vezi, po takratnih napovedih pa naj bi manjkal od šest do osem tednov. ''Messijevo okrevanje že zaostaja za teden dni,'' piše Sport in dodaja, da bo v primeru, če pride še do kakšne zamude, njegov nastop praktično nemogoč.

Messi je izpustil zadnjih sedem tekem, praznino ob njegovi odsotnosti pa sta uspešno zapolnila Luis Sáurez in Neymar. Iz tabora prvega zvezdnika Barcelone sporočajo, da bo o nastopu na tekmi z Realom odločalo fizično počutje, in ne želje oziroma pritiski.

''Messi še vedno nima moči v levem kolenu. Potreboval bo vsaj še en teden, da okrepi sklep, kar pomeni, da ne bo imel dovolj časa za srečanje z Real Madridom,'' še dodaja Sport.

Barcelona je s 24 točkami poravnana z večnim tekmecem, ki zaseda vrh ligaške lestvice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.