Šport > Nogomet
16 ogledov

El Clásico v polfinalu LP?

Mess in Ronaldo se lahko srečata v polfinalu Lige prvakov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Le nekaj minut čez 12. uro so v Nyonu izžrebali četrtfinalne pare Lige prvakov: Real – Tottenham, Chelsea – Man United, Barcelona – Šahtar, Inter – Schalke. Real in Barca se lahko srečata v polfinalu.

Ekipa Chelsea bo v četrtfinalu nogometne Lige prvakov igrala z Manchester Unitedom, Real iz Madrida s Tottenhamom, Barcelona se bo pomerila s Šahtarjem iz Donjecka, Inter iz Milana pa z nemškim Schalkejem, je določil žreb na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu. Prve tekme bodo 5. in 6. aprila, povratne pa teden dni pozneje.

Znana sta tudi polfinalna para. Zmagovalec dvoboja Inter Milano - FC Schalke 04 se bo pomeril z boljšim iz angleškega obračuna FC Chelsea - Manchester United, v drugem polfinalu pa lahko pride do španskega obračuna tako imenovanega "el clasica", saj se bosta v njem pomerila boljša iz parov Real Madrid - Tottenham Hotspur in Barcelona - Šahtar Donjeck.

Polfinale bo na sporedu 26. in 27. aprila, povratni tekmi pa 3. in 4. maja. Finale bo 28. maja na londonskem Wembleyju.

Liga prvakov, četrtfinalni pari:


Real Madrid – Tottenham

Chelsea – Manchester United

Barcelona – Šahtar

Inter – Schalke

Polfinale:

Inter/Schalke – Chelsea/Manchester United

Real Madrid/Tottenham – Barcelona/Šahtar

Znani tudi četrtfinalni pari Evropske lige
Po petkovem žrebu so znani tudi četrtfinalni pari nogometne Evropske lige. Prve četrtfinalne tekme bodo 7. aprila, povratna srečanja pa bodo odigrali 14. aprila. Polfinalna dvoboja pa bosta na sporedu 28. aprila in 5. maja. Veliki finale bo na sporedu 18. maja v Dublinu. Portugalski Porto se bo v četrtfinalu Evropske lige pomeril z ruskim Spartakom iz Moskve, v primeru zmage pa ga v polfinalu čaka zmagovalec obračuna med Villarrealom in Twentejem.

Benfica se bo v reprizi finala pokala evropskih prvakov iz leta 1988 pomerila s PSV iz Eindhovna, ki ga je takrat po izvajanju enajstmetrovk dobil PSV. Krvnik Liverpoola Sporting Braga se bo pomerila s krvnikom Manchester Cityja Dinamom iz Kijeva.

Po osmini finala evropske lige so v ognju za lovoriko ostalo moštva iz petih držav, presenetljivo pa je, da tokrat barve ekip iz najmočnejših petih evropskih lig zastopa le španski Villarreal, ki je v dosedanjem poteku tekmovanja izločil tudi Napoli in Bayer iz Leverkusna. Najbolje so zastopani Portugalci s tremi predstavniki, ki pa se bodo v četrtfinalu uspeli izogniti drug drugemu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.