Šport > Nogomet
21 ogledov

Elsner: Tekma, za katero se živi!

nk olimpija Saša Despot
Le tri dni po reprezentančnem spektaklu in tekmi med Slovenijo in Anglijo bo stožiški stadion gostil še največji slovenski klubski spektakel, katerega osrednja akterja bosta večna rivala - Maribor in Olimpija!

Olimpija, branilka naslova državnega prvaka, v derbi vstopa s prednostjo štirih točk na prvenstveni razpredelnici, v Mariboru je na prvi medsebojni tekmi sezoni iztržila remi, zato ji nekateri pripisujejo status favorita, s čimer pa se njen trener Luka Elsner, ki bo na najpomembnejšem slovenskem nogometnem obračunu prvič sedel na klopi, ne strinja.

"Mislim, da v zgodovini še ni bilo derbija, ki bi imel izrazitega favorita, tako je tudi tokrat. Stanje na lestvici je pred njim nepomembno, nepomembne so serije pozitivnih rezultatov, vse zato, ker so čustva in motivacija na tako višji ravni. Če nas ima kdo za favorita, nam to nič ne pomeni, nam pa stanje na lestvici in domače igrišče vlivata samozavest. Domače igrišče je za nas prednost in na njem želimo biti dominantni," pred derbijem razmišlja Elsner.

''Rezultat bo bolj odvisen od nas''

Ljubljanski strateg ne skriva, da si želi zmage, a bolj kot širokoustne napovedi ga zanima, kako priti do nje. "Zadovoljen bom, če v obrambi pokažemo enako kakovost kot v prejšnjih tekmah, hkrati pa, da za 50 odstotkov izboljšamo stvari v fazi, ko imamo žogo v svojih nogah. Želim si, da bi imeli premoč v posesti žoge, da ne bi izgubljali kontrole nad tekmo, kot smo jo na nekaterih prejšnjih tekmah. To, kar sem naštel, bo dalo rezultat, pozitiven ali negativen, lahko rečem, da bo rezultat bolj odvisen od nas, kot od Maribora. Igrali bomo na zmago, zato bomo morali biti kvalitetni tudi v fazi napada, kar na nekaterih zadnjih tekmah nismo bili," meni ljubljanski strateg, ki ima visoko mnenje o mariborski ekipi.

"Prav nobenega dvoma ni, da so kakovostna ekipa. Interesantni so, ko prebijejo prve obrambne linije, to se hitro razvije v nevaren položaj. Imajo individualno kakovost, veliko igralcev je sposobnih spremeniti potek tekme, pričakujem, da bodo motivirani, ampak mi bolj gledamo na sebe. Želimo unovčiti naše kvalitete, da bi lahko narekovali ritem, pri tem pa skrijemo oziroma omejimo njihove prednosti," je pred tekmo dejal Elsner, ki začetne enajsterice z izjemo vratarja, to bo mladi Rok Vodišek, na novinarski konferenci ni izdal.

 ''Komaj čakam, da se tekma začne''

Ljubljančanom je prišel prav reprezentančni odmor, v katerem niso počivali, ampak so naporno vadili v Čateških Toplicah. "Komaj čakam, da se tekma začne, da pokažemo, kaj smo v teh 14 dneh naredili. Mi smo potrebovali trenažni proces, da napredujemo v nekaterih segmentih in izboljšamo svojo igro. Zato smo bili vsakega treninga veseli. Uvedli smo tudi treninge hitrosti, odziv igralcev je bil klub utrujenosti dober. Verjamem, da smo napredovali in da bomo to dokazali tudi v tekmi, za katero se živi," je z opravljenim v reprezentančnem odmoru zadovoljen ljubljanski trener, ki večjih težav s sestavo moštva ne bo imel, čeprav sta se na seznamu poškodovanih Nejcu Vidmarju, Nemanji Mitroviću in Niku Kapunu pridružila še Đorđe Crnomarković in Leo Ejup, prvi se je poškodoval na prijateljski tekmi, drugi pa v mladi reprezentanci. Veseli pa, da je poškodbo povsem pozdravil Miha Zajc, ki je na zadnji tekmi nastopil poškodovan, s polno močjo pa ni mogel vaditi niti v reprezentanci.Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.