Šport > Nogomet
21 ogledov

Elsner zabil za naslov, kozlička v drugo ligo

Elsner Wisla Krakow Slask Wroclaw Wroclav poljska liga Poljska slavje zadnje kol EPA
Edina slovenska legionarja, ki se bosta ob koncu nogometne sezone veselila naslova prvaka, bosta po vsej verjetnosti Rok Elsner in Dalibor Stevanović. Njun Slask je na tekmi zadnjega kola poljske lige premagal branilko naslova Wislo in rojaku Andražu Kirmu odvzel naslov, odločilni gol za zmago pa je zabil ravno Elsner.

Junak šele drugega naslova v zgodovini Slaska Wroclawa je postal slovenski vezist Rok Elsner, ki je v drugem polčasu zabil edini gol na odločilni tekmi proti Wisli Krakow. Elsner si je izbral dober čas za doseganje zadetkov, saj je bil po prvencu v prejšnjem kolu to šele njegov drugi gol sezone, a zato toliko bolj pomemben. Nekdanji vezist Interblocka je v 51. minuti najvišje skakal po podaji s strani in z glavo izvrstno meril v daljši vratarjev kot.

Rojaka Daliborja Stevanoviča zaradi poškodbe ni bilo v ekipi, kot tudi Andraža Kirma, ki je izpustil odločilni poraz aktualnih prvakov. Po letu 1977 je to šele drugi naslov vroclavskega kluba v zgodovini, po zanesljivem vodstvu v večjem delu sezone pa so Elsner in soigralci tako šele v zadnjem kolu zadržali nalet drugouvrščenega Rucha.

"Zdaj se lahko začne zabava," je po tekmi v poljščini tamkajšnjim medijem povedal Elsner. "Vedeli smo, da nas čaka težka tekma in da bomo imeli le eno ali dve priložnosti za gol. Zadovoljen sem, da sem eno izmed njih uspel izkoristiti prav jaz. Sebastian Mila mi je podal točno tako, kot sem želel, in zadel sem. Ne želim si razmišljati o prihodnosti, glavna stvar je, da smo osvojili naslov."

Poljski mediji so nemudoma spisali njegovo življenjsko zgodbo. Heroj Šlezije, Vroclava, potomec slavnih nogometašev se glasi eden izmed naslovov člankov, kjer se spominjajo njegovih časov pri ljubljanskem Interblocku in odhoda h kuvajtskem Al-Arabiju, Elsner pa jim je poleg tega izdal še svojo izkušnjo iz Francije, kjer je skupaj z nedavno upokojenim bratom Luko Elsnerjem igral za Nico in se spoprijateljil ter spoznal z nogometaši, kot so Hugo Lloris, Samir Nasri in Alex Song.

Oblak "svoji" Benfici ni dal dihati

Nekaj manj razlogov za veselje sta konec tedna imela Milivoje Novaković in Mišo Brečko pri Kölnu, čigar navijači so po izpadu v 2. Bundesligo zažgali del lastnega stadiona. Nekdanji napadalec slovenske reprezentance Novaković je eno najslabših klubskih sezon zadnjih let, ki jo je zaznamovala tudi dolgotrajna poškodba, zaključil s petim ligaškim golom sezone, a to ni bilo niti približno dovolj ob domačem porazu s finalistom Lige prvakov Bayernom Münchnom (1:4).

Kot je začel, je sezono pri Dynamu Dresdnu tudi končal – Zlatko Dedić je kot peti strelec druge nemške lige zabil še svoj 13. gol sezone, tokrat ob remiju proti Frankfurtu (1:1). Klemna Lavriča ni bilo med strelci za Karlsruhe, njegov klub pa po koncu rednega dela sezone čakajo dodatne kvalifikacije za vstop med elito.

Med strelce sta se vpisala še Zlatan Ljubijankić, ki je kot rezervist zadel ob Gentovem porazu v play-offu belgijske lige, in Aleksander Radosavljević, ki pa je za ADO Den Haag na lastno nesrečo zabil v lastno mrežo. Zanimivo tekmo proti matičnemu klubu je odigral tudi vratar Jan Oblak. Nekdanji vratar Olimpije Ljubljane je z obubožano União Leirio sredi Lizbone dobil le en gol.

Zmagoviti gol Roka Elsnerja na tekmi proti Wisli Krakow:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.