Šport > Nogomet
17 ogledov

Elsner: Zame je to poraz, ne točka

luka elsner Youtube
Slovenski državni prvak je po remiju z Rudarjem (0:0) izgubil prvo mesto na ligaški lestvici Prve Lige TS.

Maribor je nova vodilna ekipa slovenske Prve Lige TS, potem ko je v 14. krogu doma premagal Gorico (1:0), Olimpija pa je v gosteh igrala neodločeno z Rudarjem (0:0).

Aktualni državni prvak je v zadnjih dveh krogih vpisal le eno točko in se poslovil od vrha lestvice, kjer ima zdaj točko zaostanka za vijoličastimi.

Luka Elsner po tekmi ni skrival razočaranja nad bledo predstavo njegovih varovancev. ''Zame je to poraz, ne točka, da smo zapravili takšno priložnost, da zadržimo vrh. Enostavno je neverjetno, da prespimo prvih 45 minut, da je motivacija na tako nizki ravni, da se v samih osnovah nogometne igre, dvobojev, želje po zmagi in agresivnosti ne pozna nič. Posledično nas tudi ni v igri. Ničesar ne ustvarimo in igramo pod pritiskom,'' je povedal nekdanji trener Domžal, ki je na trenerski klopi ljubljanskega kluba nasledila Rodolfa Vanolija.

''Dokler se ne začne po domače povedano lajati na igralce, se vse to drži na minimalni ravni. Zaradi uvoda v tekmo tudi v zaključku ne moremo izgledati dobro, saj energija enostavno ni prava. Vemo, koliko pomeni, da smo na vrhu, in koliko to pomeni vsem, ki nas redno spremljajo v veliki želji, da zmagujemo. Mi tega nismo sposobni. Najbolj boleče je, da se v tem trenutku ukvarjamo z željo po zmagi in motivacijo,'' je s kritiko na račun ekipe nadaljeval Elsner.

''Čas je, da razbijemo načine delovanja in skrivanja težav. Pomembno je, da se stvari postavi na dlan. Ugotovimo, kje so težave in izberemo tiste fante, ki bodo dali vse za to ekipo. Da bomo živeli eden za drugega in drug drugemu želeli dobro. To se odraža na igrišču,'' je pogovor za klubsko televizijo zaključil 34-letni nogometni strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.