Šport > Nogomet
18 ogledov

Emery: "Mourinho je jokica!"

Unai Emery Žurnal24 main
José Mourinho si po epizodah v Angliji in Italiji hitro nabira sovražnike tudi v Španiji. Napada ga čedalje večje število kolegov in tako ga je za jokico zdaj označil trener Valencie Unai Emery.
Mourinhovo stališče je kot od jokice. Vsi imamo razloge za sestavo lista z napakami, lahko pa bi se javno pritoževali vsakič, ko smo oškodovani. Ampak tega ne delamo.
Unai Emery, trener Valencie

Besede trenerja Valencie Unaija Emeryja so prišle kot komentar na dogajanje v Madridu, kjer je Real Madrid stežka odpravil Sevillo v napetih razmerah. Ne samo, da bi se ob polčasu kmalu razvnel vsesplošni pretep med obema moštvoma in da je trener Realovih vratarjev Silvio Louro na tla "položil" delegata tekme. Še več – Jose Mourinho je na novinarski konferenci po tekmi užaljeno mahal z listom papirja, na katerem je bilo zapisanih 13 napak glavnega sodnika Carlosa Closa Gomeza.

"Mourinhovo stališče je kot od jokice," je za novinarje dejal Emery po tekmi njegove Valencie proti Realu Sociedadu. "Vsi imamo razloge za sestavo lista z napakami, lahko pa bi se javno pritoževali vsakič, ko smo oškodovani. Ampak tega ne delamo," je še dodal. Mourinho je medtem na novinarski konferenci rohnel, da bi moral njegove nogometaše poleg sodnikov bolje zaščititi tudi klub sam.

Pritisk, ki ga oni (Real, op. p.) izvajajo nad sodnikom, je lahko videla vsa Španija. To je vnaprej pripravljena, natrenirana in oblikovana taktika, toda mi to vemo že pred vsakim gostovanjem na Bernabéuu.
Jose Maria del Nido, predsednik Seville

"Moje moštvo mora biti zaščiteno," je povedal. "Če jaz rečem, kar mislim, bom na naslovnicah in suspendiran. Imamo klub in strukturo, tako da si od njih želim, da branijo moje igralce." Razpravi se je pridružil tudi Athleticov strateg Joaquin Caparros, ki je Mourinhove pritožbe označil kot taktiko: "Ne posvečam jim pozornosti. To je del nogometnega sveta. Če ima Mourinho spisek 13 napak, sem prepričan, da jih bo Sevilla pripravila 20!" je še pribil.

Brez mnenja ni ostal niti eden izmed najbolj ostrih jezikov v Španiji, Sevillin predsednik Jose Maria del Nido, ki je napeto srečanje spremljal s tribun: "Pritisk, ki ga oni (Real, op. p.) izvajajo nad sodnikom, je lahko videla vsa Španija. To je vnaprej pripravljena, natrenirana in oblikovana taktika, toda mi to vemo že pred vsakim gostovanjem na Bernabéuu." Ni kaj – Mourinhova "čudežna" taktika, s katero je "čudežno" osvojil trojčka z Interjem, je v Španiji za zdaj brez učinka. Se je Portugalec dokončno izpel?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.