Šport > Nogomet
5 ogledov

En gol bi Škotom dal misliti

Žurnal24 main
Mariborčani v četrtek gostujejo v Edinburghu, kjer bodo proti Hibernianu branili prednost treh zadetkov s prve tekme. Trener Darko Milanič se zaveda, da bi Škotom že en zadetek v njihovi mreži dal misliti.
Že v Gyoru smo pokazali igro, ki si jo želimo. Recepta ne smemo izgubiti. Hočemo igrati tako, da bomo nevarni. En gol naš v mreži tekmecev bo povzročil spremembo v njihovem razmišljanju.
Darko Milanič

Maribor, edinega preostalega slovenskega predstavnika v evropskih klubskih tekmovanjih, v četrtek čaka povratna tekma tretjega kola kvalifikacij za Evropsko ligo proti Hibernianu. Maribor bo v škotskem Edinburghu, tekma se bo začela ob 20.45 po srednjeevropskem času, branil prednost treh zadetkov s prve tekme v Ljudskem vrtu. Maribor ima priložnost za uvrstitev v zadnjo fazo pred skupinskim delom tekmovanja. "Pripravljali smo se po ustaljenem ritmu. Tekem je veliko in se trošimo, vendar je pred nami tekma, kjer imamo veliko prednost in priložnost za napredovanje. Želimo biti nevarni," je na torkovi tiskovni konferenci dejal trener Darko Milanič.

Mariborčani predvsem razmišljajo o začetku tekme, ko pričakujejo ofenzivo domačih. S hitrim golom se poruši ravnovesje in tekma spravi v nevarne vode. To nevarnost želijo odpraviti. Milanič ne bo mogel računati na Elvedina Džinića, ki se je poškodoval na prvenstveni tekmi s Hitom Gorico, David Bunderla pa je šele začel z resnim treningom. Milanič hvali vzdušje v slačilnici, požrtvovalnost in predanost. "Že v Gyoru smo pokazali igro, ki si jo želimo. Recepta ne smemo izgubiti. Hočemo igrati tako, da bomo nevarni. En gol naš v mreži tekmecev bo povzročil spremembo v njihovem razmišljanju," je menil Milanič.

V Edinburghu je napovedano deževno vreme, branilec Siniša Andjelković pa je prepričan, da to ne bo ovira, ker so dobro igro pokazali v deževnem Ljudskem vrtu. "Tekmece želimo odgnati čim dalje od naših vrat. Pravijo, da jim deževno vreme ustreza. Mi smo s hitro igro boljši. To bo ključ napredovanja v naslednje kolo," je ocenil Andjelković, Dejan Mezga pa je dodal: "Pritisk bo, hitro bodo hoteli doseči gol. Priložnost vidim v večjem prostoru z možnostjo protinapada. Skušali bomo doseči kakšen gol."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.