Šport > Nogomet
20 ogledov

En klub, eno vprašanje: kdo jih bo premagal?

Domžale - Maribor Saša Despot
Le še slaba dva tedna nas ločita od začetka spomladanskega dela slovenskega nogometnega prvenstva. Aktualni prvak in (pre)močni vodilni Maribor bo priprave zaključil v Istri, športni direktor Zlatko Zahovič pa se sprašuje, ali bodo v ligi sploh izgubili kakšno tekmo.

Ekipa Maribora je priprave na spomladanski del prvenstva, ki ga bodo začeli s 15 točkami naskoka pred najbližjima zasledovalcema HiT Gorico in Olimpijo Ljubljano, začela 15. januarja. Kljub drugačnim napovedim je zasedba aktualnega prvaka po zaključku januarskega prestopnega roka ostala nespremenjena, saj je v vijoličnem taboru ostal tudi prvi strelec Dalibor Volaš. Močne pripravljalne tekme v turškem Beleku so še okrepile moštvo, zato se športni direktor Zlatko Zahovič pred gostovanjem pri Triglavu celo sprašuje, ali bo Mariborčane sploh še kdo premagal.

"V nadaljevanju sezone bomo težko izgubili kakšno tekmo. Naš proces treninga je na tako visoki ravni, da ga vsi ostali težko spremljajo," je štajersko konkurenco ocenil za Ekipo. Kako tudi ne bi pokal od samozavesti, ko so Mariborčani v soboto na dveh zaporednih tekmah (v vsega štirih urah!) premagali kar dva prvoligaša, prvega zasledovalca Gorico (2:1) in CM Celje (2:1).

"Ni ravno običajna zadeva, a je koristna. Možnost, da večina igralcev odigra po 90 minut, veliko pomeni. Vemo, kaj to prinaša, saj je vsaka preizkušnja več kot trening. Občutek na igrišču, ki pride le s tekmami, je nepogrešljiv in ga je treba čim prej pridobiti za uspešno nadaljevanje sezone," je po dvojni dozi povedal kapetan kluba Aleš Mertelj. "Situacija je odlična, s pozitivno energijo smo prišli iz Turčije in jo ohranjamo. Naj gre vse naprej v takšnem slogu."

Pred slovenskim mrazom so Štajerci na zaključek priprav pobegnili v hrvaško Istro, kjer se bodo že v torek pomerili z Žalgirisom, drugouvrščeno ekipo litovskega prvenstva. "V Mariboru trenutno niso optimalni pogoji za delo, na voljo je samo igrišče z umetno travo, tako da je dobrodošlo oditi drugam. Vse se dela načrtno, da bomo pripravljeni za uspešno nadaljevanje sezone," dodaja napadalec Dragan Jelić, eno mnogih orožij, ki bo tudi v letu 2012 na voljo trenerju Darku Milaniču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.