Šport > Nogomet
0 ogledov

En razpoložen napadalec spremeni vse

udovic01_bot_spo_190208 Žurnal24 main
Sašo Udovič, član zlate slovenske nogometne generacije, pred povratno tekmo v Mariboru opozarja na individualno kvaliteto Rusov, a računa na razpoloženega slovenskega napadalca.

"Za pričakovati je bilo, da bodo imeli Rusi žogo več v posesti. Zelo je pomembno, da smo na koncu dosegli zadetek. Pred povratnim srečanjem je še vse odprto, potrebujemo gol in tudi v 90. minuti tekme v Mariboru pri izidu 0:0 imamo še možnosti za napredovanje. Pokazalo se je, da so Rusi izjemno dobra ekipa," je tekmo med Rusijo in Slovenijo ocenil nekdanji napadalec slovenske izbrane vrste, ki je pogrešal večjo odločnost v konici napada.

"Pogrešal sem strele na gol, premalo je bilo želje po zadetku. Dejstvo je, da smo po zaostanku z 0:2 začeli gledati in igrati drugače. Odprli smo se in bili v zadnjih 15 minutah boljši tekmec. Imeli smo nekaj sreče in celo priložnost za izenačenje," pravi nekdanji reprezentančni napadalec in dodaja, da je Matjaž Kek taktično pravilno začel tekmo in da ni smel preveč tvegati: "Če bi tako odprto, kot ob koncu igrali od začetka, bi imeli Aršavin in soigralci več prostora. V popolnoma odprti igri so Rusi močnejši. Dobili smo gola, ki sta plod individualne kvalitete ruskih napadalcev."

Saša Udoviča so Rusi navdušili, a so pokazali tudi svojo šibko stran: "Videlo se je, da so v zadnjih petnajstih minutah igrali kaotično, ni bilo več njihove prepoznavne igre. Po našem prvem zadetku so se jim minute do konca srečanja vlekle v neskončno. Z njimi se da igrati, vendar pa popolnoma odprta taktika pomeni "smrt“. V preigravanju in igri kratkih pasov so odlični, z dvema potezama znajo rešiti tekmo. Začetek tekme v Mariboru mora biti podoben kot v Moskvi. Moramo čakati na priložnosti, biti potrpežljivi. Navijači bodo tokrat na naši strani, kar je dodatna prednost."

Rusi so ob koncu pokazali, da se jim znajo zatresti noge, a Udovič na to ne stavi preveč: "Strah jih ne bo, saj vsi po vrsti igrajo v velikih klubih, tako evropskih, kot v močni ruski ligi. Hiddink je takoj povedal, da ničesar ni konec, a hkrati verjame, da bodo v Mariboru dosegli gol. Rusi bodo podobno začeli tekmo, kot smo jo mi v Moskvi in čakali na naše napake. To jim odgovarja, saj imajo aktiven rezultat. Na drugi strani je gol v gosteh naša prednost, saj bi se z morebitnim prvim našim zadetkom v Mariboru taktika povsem spremenila. En razpoložen napadalec lahko reši tekmo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.