Šport > Nogomet
16 ogledov

Ena, dva, tri ... Olić!

Olić je do zdaj nastopal za Marsonio, Hertho, Zagreb, Dinamo, CSKA, HSV in Bayer
1/22
Žurnal24 main
Prvi finalist Lige prvakov je Bayern München. Nemci so na povratni tekmi na krilih izjemnega Ivice Olića (klasični hat-trick) s 3:0 odpravili Lyon in s skupnim izidom 4:0 brez težav napredovali v finale.

Nemški velikan Bayern bo v 55. finalu 22. maja v Madridu lovil svoj peti naslov evropskega prvaka. Svojo vozovnico za stadion Santiago Bernabeu so si Bavarci zagotovili z zmago proti francoskemu Lyonu s 3:0. Vse tri gole je zabil Ivica Olić.

Olić prvić
Nemci bi lahko na stadionu Gerland povedli že v uvodu v srečanje, ko je Olić ukradel žogo domačemu kapetanu Crisu in v sredini lepo našel Thomasa Müllerja, 20-letni vezist pa je iz lepega položaja streljal le mimo vrat Huga Llorisa. Olić je bil v 26. minuti bolj natančen od svojega mladega soigralca. Takrat je Müller kombiniral z Robbnom in na koncu našel hrvaškega napadalca, ta pa je zabil svoj peti gol v tej sezoni Lige prvakov.

Olić drugić
Na šestega je Hrvat čakal do 60. minute, ko je dokončno razrešil dvome glede prvega finalista. Takrat je namreč izkoristil lepo podajo Hamita Altintopa in Bayern je vodil z 2:0. Povrh vsega je le dve minuti prej rdeči karton prejel Cris in Lyon je moral loviti štiri gole z igralcem manj.

Olić tretjič
Francozi pa so bili povsem nemočni. Skoraj vdali so se v usodo, razigrani Olić pa je v 78. minuti dosegel svoj tretji gol na tekmi in že sedmega v sezoni Lige prvakov. Do konca bi Bayern lahko do vrha napolnil mrežo razbitega Lyona, a je ostalo pri 0:3.

V finalu, ki bo 22. maja v Madridu, se bo Bayern pomeril z boljšim iz dvoboja med Barcelono in Interjem iz Milana. Povratna tekma teh dveh ekip bo v sredo, prvo pa so dobili Italijani s 3:1.

Liga prvakov, polfinale, druga tekma:


Lyon : Bayern München 0:3 (0:1) /0:4/
Olić (26, 67, 78)

/ / v poševnicah skupni rezultat

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.