Šport > Nogomet
112 ogledov

Ena največjih blamaž britanskega nogometa

Rangers - Progres Niederkorn
Velikan iz Glasgowa si je privoščil poraz proti luksemburškemu palčku.

Britanci, ki so večinoma prepričani, da se najboljši evropski nogomet igra na Otoku, so doživeli velik šok v kvalifikacijah za evropsko ligo. Nekdanji velikan Glasgow Rangers, ki se je pred leti zaradi finančnih težav sicer moral preseliti v četrto škotsko ligo, a se je hitro vrnil med najboljše na Škotskem, je v drugem razredu evropskega klubskega nogometa doživel poraz proti v minuli sezoni četrti ekipi luksemburškega prvenstva.

Rangers so na prvi tekmi doma sicer zmagali z 1:0, a je Progres Niederkorn pred domačimi gledalci slavil z 2:0 in tako poskrbel za izpad Škotov, ki so se po pričakovanjih hitro znašli pod udarom britanskih medijev in privržencev nogometa.

Emmanuel Francoise je v drugem polčasu poskrbel za vodstvo gostiteljev, napredovanje pa je domačim prinesel zadetek Sebastiana Thilla. To je bil sicer šele tretji gol v zgodovini luksemburškega kluba v evropskih tekmovanjih. Na drugi strani so okvir gola zadeli Niko Kranjcar, Josh Windass in Kenny Miller.

"Za navijače Rangersov je ta poraz ponižajoč, za nogometaše pa sramoten. Ko se bo prah nekoliko polegel na ta za nekatere najhušji poraz v zgodovini kluba, bo moralo vodstvo kluba in trener Pedro Caixinha odgovarjati na številna neprijetna vprašanja," je za BBC dejal priznani nogometni strokovnjak Chris McLaughlin.

Še bolj neusmiljen je bil svetovni splet:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.