Šport > Nogomet
24 ogledov

Enajstmetrovka Ramosa na izpitu iz fizike

Ramos fizika izpit test Real Madrid Bayern Liga prvakov polfinale enajstmetrovka Reševalni pas/Twitter
Zgrešena enajstmetrovka Realovega branilca Sergia Ramosa v polfinalu Lige prvakov je že tedne tarča mnogih šal na medmrežju. Žogo seviljskega nogometaša iščejo v vesolju, o njej razpravljajo astronavti, njegov mitski poskus pa je zdaj zašel tudi na izpit iz fizike na madridski univerzi.

"Sergio Ramos je, paničen zaradi odgovornosti, ki jo je imel v svojih čevljih, slabo izračunal parametre enajstmetrovke in žogo, ki ima maso m, izstrelil pod kotom φ/4 vertikalno, s hitrostjo, ki je enaka ubežni hitrosti," se začenja vprašanje na testu fizike za tretji letnik na Univerzi v Madridu.

"Žoga ni prišla do nasprotnega gola. Glede na to, da poznamo radij in maso Zemlje, Rt in M, ne upoštevajoč rotacijo Zemlje in zračni upor:

(a) izračunaj konstante gibanja žoge;

(b) če ima Mednarodna vesoljska postaja krožno orbito 3Rt, se morajo njeni člani bati žoge?"

Fotografija omenjenega vprašanja se je v torek pojavila na medmrežju in takoj postala pravi hit. Za zdaj ni znano, ali je profesor(ica) razočarani navijač Real Madrida ali le škodoželjen privrženec Barcelone. Ali samo strokovnjak za enajstmetrovke. Ali nič od tega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.