Šport > Nogomet
173 ogledov

Energijska medicina in sila ljubezni v reprezentanci

nogomet Slovenija Turčija Saša Despot
Selektor Srečko Katanec si pri delu z reprezentanti pomaga z metodami komplementarne energijske medicine. V pogovoru za Dnevnik sta svoje sodelovanje z izbrano vrsto razložila zakonca Matjaž in Alenka Rupert.

"Metoda vključuje pregled elektromagnetnega polja. Vsak človeški organ ima svoje polje, ki vibrira s frekvencami. Po pregledu ugotoviva nepravilnosti, ki so lahko povezane z različnimi strahovi in stiskami," je v intervjuju za časnik Dnevnik dejala Alenka Rupert.

Njo in moža je po njenih besedah za pomoč prosil selektor Srečko Katanec, ko je ugotovil, da so nekateri igralci v krču. "Zato naju je prosil, da bi jim pomagala, da bi začutili notranji mir. Metoda je merljiva, zato so ugotovitve natančne. Sva učenca vrhunskih učiteljev meditativnih tehnik v svetovnem merilu. Uporabljava tudi meditacije za večjo koncentracijo, da se lahko igralci na igrišču začutijo. Obenem obstajajo sprostilne dihalne tehnike, kakor tudi tehnike za napolnitev energijskih središč," je pojanila Rupertova.

Med reprezentanti so mnenja o njunem delu deljena, nekaj igralcev se poslužuje njunih znanj, ne pa vsi. "Med reprezentančnim zborom k nama pride deset ali enajst igralcev, lahko pa tudi manj. Odvisno od tega, ali začutijo, da potrebujejo pomoč. Z možem lahko zelo natančno izmeriva energijske podatke in ugotoviva, kako so igralci pripravljeni," je še dejala Rupertova.

"Moramo vedeti, da je okoli nas neskončno energetsko polje. Nikola Tesla ga je uporabljal, Albert Einstein se ga je zavedal in ga poimenoval sila ljubezni. S soprogom vsak dan meditirava po več ur in s tem ohranjava notranji mir glede na količino stresa. Že 25 minut energijskih vaj na dan lahko naredi čudežen rezultat. Za primerjavo – Lionel Messi ima po energijskih meritvah 82-odstotno koncentracijo, slovenski reprezentanti pa med 45 in 55 odstotki," je še povedala Alenka Rupert.

Tudi na dan tekme v Glasgowu ju je sicer obiskal eden od igralcev, ki je bil vznemirjen in pod stresom. "V Glasgowu nama je bilo hudo, saj so bili nekateri zelo potrti po porazu. V nogometu zmage in porazi vzbujajo močna čustva. Če bi med tekmo sodelovala, bi vplivala na njih, česar pa ne želiva. Nikdar ne hodiva v slačilnico in nisva del reprezentance kot maserji, zdravniki ...," je pojasnil Matjaž Rupert, njegova žena pa je dodala: "Seveda nama ni vseeno. Človek bi naredil vse, da bi bilo drugače, a takšno je življenje. Kaj pa so zmage in porazi proti večnosti! Ko sem po tekmi v Glasgowu pri igralcih videla bolečino in žalost, sem jih kar objela. Začutila sem, kako jim je bilo hudo. Včasih beseda ni dovolj, ampak te dvigne šele dotik."

"Ko je prevzel vodenje reprezentance, ga je na najino delo opozorila žena Romana. Takrat je reprezentanca izgubljala tekmo za tekmo, zato me je prosil, naj mu pregledam elektromagnetno polje. Katanec je spoznal, da lahko z delom na sebi sprosti marsikatero energijo," sta sicer Rupertova pojasnila sodelovanje s selektorjem.

Zakonca Dnevniku nista odgovorila na vprašanje, koliko zaslužita ob delu z reprezentanco, prav tako skrivnostni so ostali na Nogometni zvezi Slovenije.

Celoten pogovor si lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 3
  • Harrison 07:57 01.april 2017.

    Tako ste jih zmeditirali, da sploh niso opazili, kdaj so ostali brez žoge. In ko so se tega končno zavedali, se tudi pod razno niso sekirali. To je rezultat vašega dela. Mazači !

  • Five 22:56 31.marec 2017.

    Preveč sproščeni, premalo motivacije in samozavesti v smeriprave borbenosti, ki prinese zmago!Torej, preveč so jin (ženska energija), premalo imajo janga (moške energije).Škoda. Vse skupaj deluje anemično. Fantje bi morali pokati od energije,žal pa so nekako zmedeno ...prikaži več mirni in nefunkcionalni. KAtanec ne ga srat!!!

  • Avatar Leon
    Leon 20:07 31.marec 2017.

    Po izjavah sodeč NISO BILI TA PRAVI ? Torej šef tudi ni bil PRI TA PRAVI ?