Šport > Nogomet
64 ogledov

Enrique: Misija opravljena

luis enrique guardiola EPA
Barcelona je po uvrstitvi v finale Lige prvakov samo še zmago oddaljena od četrtega naslova v najmočnejšem nogometnem tekmovanju na svetu v zadnjih desetih letih.

Barcelona se je kljub porazu na povratni tekmi z Bayernom iz Münchna uvrstila v finale v Berlinu, kjer se bo pomerila z zmagovalcem dvoboja med Real Madridom in Juventusom.

Katalonci so si odločilno prednost priigrali na Camp Nouu (3:0), medtem ko se uvod na Allianz Areni ni odvil po njihovih željah, saj je Mehdi Benatia zadel že v sedmi minuti in poklonil žarek upanja maščevanja željnim domačim navijačem.

Veselje Bavarcev pa ni trajalo dolgo, saj je v 15. minuti sledila fantastična kombinacija Lionela Messija, Luisa Suáreza in Neymarja. Slednji je premagal Manuela Neuerja in nemškemu prvaku razblinili vse upe za preobrat.

luis enrique | Avtor: EPA EPA
Varovanci Pepa Guardiola so se po blamaži na prvi tekmi od tekmovanja poslovili z dvignjemimi glavami, saj sta v nadaljevanju zadela še Robert Lewandowski in Thomas Müller, kljub zmagi s 3:2 - tudi drugi zadetek za goste je prispeval Neymar - pa se je napredovanja s skupnimi izidom 5:3 veselila Barcelona. ''Misija opravljena. Naš naslednji cilj je, da postanemo prvaki Evrope. Rezultat me ne moti, saj so Bavarci močna ekipa. Zadovoljni smo, zdaj pa moramo zmagati v finalu. Katerega nasprotnika si želim? Tistega, ki si bo to zaslužil,'' je po tekmi dejal trener Luis Enrique.

Barcelona se v finale Lige prvakov vrača prvič po letu 2011, ko je v finalu premagala Manchester United, zelo dobro pa ji kaže tudi v domačem prvenstvu, kjer je samo še dve tekmi oddaljena od 23. naslova državnega prvaka. Za nameček jo konec meseca čaka še finale španskega pokala (Copa del Rey), tako da ima Enrique lepo priložnost, da v svoji prvi sezoni na Camp Nouu osvoji tako želeni trojček. ''V vseh tekmovanjih smo od lovorike oddaljeni le eno zmago. To je naš cilj,'' je priznal Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.