Šport > Nogomet
19 ogledov

Enriqueju ni mar, Neville v težavah

luis enrique EPA
Trener Barcelone Luis Enrique je na svoji 100. tekmi na klopi španskega prvaka izenačil dosežek nekdanjega soigralca Pepa Guardiole.

Luis Enrique z Barcelono ni izgubil že 28 zaporednih tekem, s čimer je izenačil rekordni niz, ki ga je v sezoni 2010/2011 zabeležil Pep Guardiola.

gary neville | Avtor: EPA EPA
Španski strateg, ki je Barço lani popeljal do zgodovinskega trojčka, je po zmagi nad Levantejem (2:0) dejal, da ga bolj kot individualni mejniki zanimajo lovorike, ki jih bo osvojila njegova ekipa.

''Ko bo sezone konec, vam bom povedal, če smo delali dobro,'' je povedal trener Barcelone, ki ima s tekmo manj na ligaški lestvici tri točke prednosti pred Atlético Madridom.

''100 tekem je bolje kot 50, a številke me ne zanimajo. Zanima me kolektivno število golov, ki jih dosežemo kot ekipa. Zanima me ligaška lovorika,'' je povedal trener, ki je po zmagi na gostovanju v Valencii pohvalil igro svojih varovancev.

''Ko smo povedli 1:0, smo tvegali nekoliko več. Nismo imeli kaj izgubiti. Še naprej smo ustvarjali priložnosti , oni prav tako. Mislim, da smo prikazali celovito predstavo, saj bi nas v nasprotnem primeru Levante spravil v nelagoden položaj. Naredili smo dovolj za zmago, res pa je, da bi Levante lahko izenačil ali celo povedel. Mislim, da je rezultat pravičen,'' je sklenil Enrique.

V Sevilli pa se je nadaljevala nočna mora Garyja Nevilla, ki tudi po devetih tekmah na klopi Valencie ostaja brez zmage. Varovanci nekdanjega rdečega vraga so morali priznati premoč Real Betisu (1:0).

Neville, ki z Valencio zaseda 12. mesto lestvice, se je s tem že znašel na izhodnih vratih kluba in samo vprašanje časa je, kdaj ga bodo vodilni možje pahnili čez prag.

Real Madrid je z 2:1 premagal Granado. Galaktiki so povedli z golom Karima Benzemaja, izenačil pa je Youssef El Arabi. V 85. minuti je je končni izid postavil Luka Modrić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.