Šport > Nogomet
179 ogledov

Epidemija pri italijanskem prvoligašu

sampdoria Epa
Za novim koronavirusom boleha že sedem nogometašev.

Kar sedem članov italijanske prvoligaške nogometne ekipe Sampdorie je bilo pozitivnih na testu za koronavirus. Zadnji nogometaš na tovrstnem seznamu moštva iz Genove, kjer je med letoma 1989 in 1994 igral nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, je Poljak Bartosz Bereszynski.

Pred Poljakom so se z novim virusom okužili Italijana Manolo Giabbiadini in Antonino La Gumina, Gambijec Omar Colley, Šved Albin Ekdal, Norvežan Morten Thorsby in klubski zdravnik Amedeo Baldari.

Prvi nogometaš, ki je bil na Apeninskem polotoku pozitiven na novi koronavirus, je bil branilec Juventusa Daniele Rugani. Novico o tem je v sredo zvečer potrdil sloviti klub iz Torina, skupno pa je okuženih deset nogometašev v serie A.

Poleg Ruganija in šestih igralcev Sampdorie še trije igralci Fiorentine: Italijan Patrick Cutrone, Argentinec German Pezzella in Srb Dušan Vlahović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.