Šport > Nogomet
18 ogledov

Epilog Kruševca: ostra kazen Srbom

Srbija Anglija U-21 Kruševac kvalifikacije Youtube
Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je kaznovala srbsko reprezentanco do 21 let z igranjem ene tekme pred praznimi tribunami, srbsko nogometno zvezo pa s plačilom 80.000 evrov kazni zaradi pretepov in rasističnih izpadov po kvalifikacijski tekmi za EP do 21 let proti Angliji.

Uefa je kaznovala tudi mladega srbskega reprezentanta Gorana Čaušića s štirimi tekmami prepovedi igranja v reprezentanci, eno tekmo manj pa bosta počivala Ognjen Mudrinski in Filip Malbašić. Dve tekmi bo "na hladnem" Nikola Ninković.

Veliko ostrejše kazni pa sta dobila kondicijski trener Andrej Milutinović, ki je dobil dveletno prepoved delovanja v nogometu, drugo leto je pogojno, in pomočnik trenerja Predrag Katić, ki je prav tako dobil dveletno prepoved, zadnje pol leta je pogojnih.

Do incidenta v Kruševcu je prišlo po tekmi, v kateri je mlada angleška vrsta zmagala z 1:0 in se uvrstila na evropsko prvenstvo. Razočarani nad izpadom so igralci Srbije fizično napadli Angleže, pretep pa so nadaljevali tudi ob odhodu v slačilnice, kjer so domačini napadli tudi vodstvo angleške vrste in uradne osebe gostujoče reprezentance.

Za nameček so na stadionu v Kruševcu domači navijači še žalili gostujoče igralce z rasističnimi vzkliki.

Komentarjev 1
  • naj_pojasnim 20:24 13.december 2012.

    slaba kazen samo zarad izgredkov v zadnjih casih na angleskim tekmami.