Šport > Nogomet
14 ogledov

Epski preobrat Reala, City izločil PSG

real madrid avtobus
1/20
EPA
Real Madrid je na povratni četrtfinalni tekmi Lige prvakov nadoknadil dva gola zaostanka in se s hat-trickom Cristiana Ronalda uvrstil v polfinale (3:0). Manchester City je slavil tesno zmago proti Paris Saint-Germainu (1:0).

Real Madrid in Manchester City sta prva polfinalista letošnje sezone Lige prvakov. Galaktiki so v tekmi sezone, s katero ostajajo v igri za 11. lovoriko tega prestižnega tekmovanja, popravili napako iz Wolfsburga in slavili s skupnim izidom 3:2. Mož odločitve je bil Cristiano Ronaldo, ki je dosegel tri gole.

Tekmo na stadionu Etihad je v 76. minuti odločil Kevin de Bruyne, ki je domačemu Manchester Cityju zagotovil minimalno zmago in preboj v polfinale.

Real v dveh minutah izničil zaostanek

Trener Wolfsburga Dieter Hecking je za povratno tekmo na Santiago Bernabéuu imenoval enako enajsterico kot na prvi tekmi, medtem ko se je Zinedine Zidane odločil za eno spremembo: namesto Danila je začel Dani Carvajal.

Osrednji branilski par Real Madrida (4-3-3) sta tvorila Sergio Ramos in Pepe, ki sta jima v obrambi pomagala Marcelo in Carvajal. Casemiro je v sredini zvezne vrste dobil prednost pred Iscom in Jamesom Rodriguezom, po poškodbi kolena pa se je vrnil Karim Benzema, ki sta se mu v napadu pridružila Cristiano Ronaldo in Gareth Bale.

Pri Wolfsburgu (4-2-3-1) je v konici napada znova zaigral Andre Schürrle, za njim sta priložnost dobila Julian Draxler in Arnold. V začetni postavi je bil tudi Bruno Henrique, ki je s svojo predstavo navdušil že v Wolfsburgu.

Real ni potreboval dolgo, da je prevzel pobudo na zelenici in nakazal svojo namero, da čim hitreje zniža zaostanek za nemškim prvoligašem. Navijači so skrbeli za izjemno vzdušje na Bernabéuu in tako vsaj uvodoma ugodili prošnji Ronalda, ki si je po porazu na prvi tekmi zaželel bučne podpore domačih ljubiteljev nogometa.

(Real Madrid - Wolfsburg) | Avtor: EPA EPA
Galaktiki so uvodoma pritiskali proti golu naspotnika, a brez prave nevarnosti za vratarja Diega Benaglia. Ramos je po podaji iz kota, ki ga je priigral Toni Kroos, stresel prečko, toda mreža gostujoče ekipe ni bila v nevarnosti, saj je čuvaj mreže pravilno ocenil let žoge, ki se je odbila v golout.

Drugi kot za domače je izvedel Marcelo, žogo pa je na vrhu kazenskega postora povsem zgrešil Kroos. Pritisk Reala se je stopnjeval, medtem ko so gostje čakali na priložnost iz protinapada. V prve četrt ure je bila žoga več kot 70-odstotkov časa v posesti kraljevega kluba.

Ko se je že zdelo, da so Nemci ujeli ritem, pa so si privoščili veliko napako, ki jo je izkoristil Ronaldo. Po desni je prodrl Carvajal in poskusil s predložkom. Žoga se je odbila nazaj in španski branilec je sprejel darilo, po drugem poskusu pa se je okroglo usnje od gostujoče obrambe odbilo naravnost na nogo portugalskega superzvezdnika, ki je zlahka zadel za vodstvo Reala. 

Realovci so dve minuti kasneje izničili prednost Wolfsburga! Kroos je izvedel kot, Ronaldo pa je bil najvišji v skoku in s strelom proti daljši vratnici še drugič premagal gostujočega vratarja. 

Keylor Navas je moral posredovati po strelu Gustvaa, na drugi strani pa je Benaglio prepečil tretji zadetek Reala, ki bi ga kmalu dosegel Benzema.

Gostom ni preostalo drugega, kot da zaigrajo bolj napadalno in po dobre pol ure igre smo spremljali minute Wolfsburga. Fantastičen strel Gustava z razdalje je v kot odbil Navas. Neverjetno priložnost za znižanje izida in zlata vreden gol v gosteh je zapravil Henrique, ki je čakal predolgo in dobil blok Marcela. Zaključek prvega polčasa je zaznamovalo nekaj hitrih akcij na obeh straneh, edina prava priložnost pa se je ponudila Benzemaju, ki je nastreljal gostujočega nogometaša.

(Real Madrid - Wolfsburg) | Avtor: EPA EPA

Ronaldo dopolnil hat-trick

Madridčani so tudi drugi del začeli udarno. Vierinha je brez potrebe Realu podaril kot, razčistil je Dante. Schürrle je v 53. minuti meril prek vrat, na drugi strani pa je bil po predložku Marcela spet na mestu Dante. 

Ronaldo je v izteku 55. minuti padel v kazenskem prostoru Wolfsburga, a prekrška ni bilo, takoj za tem pa je Henrique zrušil Kroosa. Prosti strel z 29 metrov je v živi zid poslal Ronaldo. Dolg napad Reala se je končal z nenatančnim volejem Bala.

Predložek Modrića je odbil eden od gostujočih branilcev, avtogol pa je z dobrim posredovanjem preprečil Bengliga. Nogometašem Wolfsburga se je oddahnilo. Le nekaj trenutkov kasneje je Ramosov strel z glavo zadel vratnico in žogo je pobral Benaglio. 

Navasa je prebudil strel Danteja, v 73. minuti pa je zaradi zdravstvenih težav zelenico zapustil še Henrique. Gustavo je z zamudo prejel rumeni karton zaradi prekrška nad Modrićem, s prostega strela pa je še tretji gol na tekmi dosegel Ronaldo. Portugalec je žogo poslal skozi gostujoči živi zid in s počasnim ter z natančnim strelom na desno vratnico matiral Benaglia. Slednji se je nekaj minut kasneje izkazal z obrambo po strelu Benzemaja, ustavil pa je tudi poskus Jeseja, pa čeprav je žoga pred tem zadela enega njegovih soigralcev.

Real se je v poslednjih minutah srečanja povsem razigral. Proti vratom Wolfsburga je spožil še Bale, ki pa je meril naravnost v vratarja. Štiri minute sodnikovega podaljška so se domačim navijačem bržkone vlekle celo večnost, a Real je zdržal in se znova uvrstil med štiri najboljše ekipe na stari celini.

Liga prvakov, četrtfinale, povratni tekmi:

REAL MADRID : Wolfsburg 3:0 (2:0) /0:2/
Ronaldo 15., 17., 77.

MANCHESTER CITY : Paris Saint-Germain 1:0 (0:0) /2:2/
De Bruyne 76.

AB - ekipa, ki je napredovala
/x:x/ - izid prve tekme

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 08:01 13.april 2016.

    Vsak bi dal gol če bi mu kdo primerno podal. Naj preigrava iz sredine in bomo videli koliko golov bo dal.

  • lucija.cestnik 22:41 12.april 2016.

    Odloču igralc, ki baje zabija samo na "malih tekmah", al kako prau un ekspert na Sportklubu.Súúúúúúúúúúúúúúúúú!