Šport > Nogomet
12 ogledov

ESPN: Sarma v naj enajsterici leta!

slovenija srbija handanović krhin Saša Despot
Ameriški medijski velikan ESPN je v najboljšo enajsterico leta 2011 italijanske Serie A uvrstil slovenskega reprezentančnega kapetana in vratarja Samirja Handanovića. "Preprosto izvrsten," so v razlagi zapisali pri ESPN.

"Medtem ko Gigi Buffon, kot kaže, spet prihaja v najboljšo formo, Maarten Stekelenburg je bil verjetno Romin najboljši igralec do zdaj, Federico Marchetti pa je spet ujel formo, s katero je pred nekaj več kot letom dni postal drugi vratar Italije, je bil Udinesejev vratar Handanović preprosto izvrsten," svojo razlago začenjajo pri ESPN. "Po lanski sezoni, ko je izenačil 62 let star rekord za največ ubranjenih enajstmetrovk v sezoni, je Handanović na prvih 16 tekmah desetkrat ohranil mrežo nedotaknjeno in je velik razlog za obrambno stabilnost, ki je obdržala Udinese pri vrhu lestvice."

Poleg Handanovića se je med najboljših 11 uspelo uvrstiti tudi njegovemu klubskemu soigralcu in kapetanu Antoniu Di Nataleju, sicer pa je med izbranci največ nogometašev AC Milana (trije) in Lazia (dva). Moštvo Edija Reje navdušuje predvsem v obrambi, kjer bi v namišljeni postavi na obeh bokih igrala njegova branilca Stephan Lichtsteiner in Stefan Radu. Osrčje obrambe je povsem milansko in povsem brazilsko, saj bi tam igrala Thiago Silva in Lucio, nogometaša mestnih rivalov Milana in Interja.

Med izbranci je tudi nekdanji soigralec slovenskih reprezentantov pri Palermu, Antonio Nocerino, ki po prihodu z otoka v mesto mode navdušuje iz tekme v tekmo. Poleg njega je mesto dobil še en nogometaš prihodnosti, Juventusov as Claudio Marchisio, trojico zvezne vrste pa zaključuje Daniele De Rossi (AS Roma). Napad poleg Di Nataleja sestavljata German Denis (Atalanta) in Zlatan Ibrahimović (AC Milan).

Najboljša enajsterica leta 2011 v Serie A po izboru ESPN:

Vratar: Samir Handanović (Udinese)

Branilci: Stephan Lichtsteiner (Lazio), Thiago Silva (AC Milan), Lucio (Inter Milan), Stefan Radu (Lazio)

Vezisti: Claudio Marchisio (Juventus), Antonio Nocerino (AC Milan), Daniele De Rossi (AS Roma)

Napadalci: Antonio Di Natale (Udinese), German Denis (Atalanta), Zlatan Ibrahimović (AC Milan)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.