Šport > Nogomet
35 ogledov

Estradniki na zelenicah

nogomet
1/10
Nani Matjašič
Slovenska estradna nogometna reprezentanca je včeraj popoldne pripotovala v Moskvo, kjer bo nastopila na tretjem svetovnem nogometnem prvenstvu estrade Art-football 2013.

Varovanci trenerja Slaviše Stojanoviča so takoj po pristanku v Moskvi odšli na slavnostno otvoritev, ki je bila na glavnem stadionu Torpeda v ruski prestolnici. Prireditev je neposredno prenašala ruska televizija. V uvodni tekmi so domačini visoko s 6 : 1 premagali angleško reprezentanco. Odlično oceno je po srečanju dobil Slovenec Čazim Sabotič, ki je bil glavni sodnik prve tekme svetovnega prvenstva. Danes bodo »fantje« opravili prvi trening, nato pa jih jutri čaka uvodno srečanje v svoji skupini proti Nizozemski.

"Izjemno lepo so nas sprejeli. Ruski organizatorji so se zares potrudili, saj so pripravili idealne pogoje za vse sodelujoče reprezentance. Ker smo prvič na tako velikem tekmovanju, si želimo dobrega rezultata. Želje in cilji so povezani z prvim mestom v svoji skupini, potem pa je vse mogoče. Dobro se počutimo, smo prava klapa in realno je, da pričakujem dober razplet," pravi slovenska country zvezda Milan Pečovnik Pidži. Zato pa bo treba premagati Nizozemce, Ukrajince in Izraelce. Kakšna bo naša začetna postava proti "oranžnim" še ni natančno znano, pomembno je, da ima selektor Stojanovič na razpolago vse trenutne moči naših estrdanikov. Po zmagi Katančeve vrste proti Turkom, pa se je samozavest okrepila tudi v estradni vrsti, kar je dober predznak pred prvim nastopom na tako velikem tekmovanju.

Estradniki gosti na ruskem košarkarskem finalu

Včeraj dopoldne so varovanci selektorja Slaviše Stojanoviča opravili jutranji trening v parku «Ismajlevo«, ki leži tik ob znameniti moskovski tržnici. Lahki tek in razgibavanje je bil uvod v tekmovalni ritem, ki čaka našo estradno nogometno reprezentanco na svetovnem prvenstvu, na katerem bodo letos prvič v zgodovini zaigrali tudi Slovenci. S strani selektorja pa je bila razložena taktika s katero se bodo Slovenci podali v boj za čim boljšo uvrstitev. Popoldan so bili reprezentanti gosti  ruskega košarkarskega finala med CSKA-jem in Lokomotivo, kamor jih je povabil obrambni ataše veleposlaništva republike Slovenije v Moskvi, Tomaž Strgar. Na estradno nogometnih tekmah pa ja padlo kar devet zadetkov. Nemčija je visoko s 5 :1 izgubila od Japonske, Poljaki so premagali Estonijo z 1 : 0, favorizirana ekipa Brazilije pa je premagal Slovaško z 2 : 0. Naše čaka danes ognjeni krst proti Nizozemski.

"Pričakujem predvsem veliko dobre zabave. Nizozemcev nismo videli igrati in težko povem kaj o njihovi kvaliteti.  Pomembno je da te tekme oziroma tega prvenstva ne jemljemo kar tako, saj v tem trenutku predstavljamo našo Slovenijo. Borili se bomo po naših najboljših močeh. Sem optimist!" je pred srečanjem povedal »evrovizijec« Omar Naber.

Postave naše reprezentance, ki nastopa pod imenom RES – Slovenija, še ni znana, saj jo bo selektor določil tik pred tekmo. Nekaj pa je znano, Holandci bodo zagotovo trd oreh, saj so se na to prvenstvo pripravljali kar štiri mesece. Torej danes popoldan ob 15.uri po moskovskem času nas na stadionu Torpeda v Moksvi čaka premiera,  Slovenija: Nizozemska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.