Šport > Nogomet
6 ogledov

"Etien rojen, da igra v Mariboru"

Vsi, ki so bili vpleteni v prestop Etiena Velikonje iz Gorice v Maribor, so prep Žurnal24 main
V Mariboru so uradno predstavili prišleka iz Gorice Etiena Velikonjo. "Bil je rojen, da igra v Mariboru, le da tega ni vedel," je ob predstavitvi izjavil Zlatko Zahovič, športni direktor vijoličastih.
Zelo sem zadovoljen, da sem postal član NK Maribor. Komaj čakam na prvi trening in snidenje z igralci. Poznam jih že dlje časa in z vključevanjem v moštvo ne bi smel imeti težav. Menim, da je to prava izbira in prava smer na moji nogometni poti.
Etien Velikonja

Zgodba okoli prestopa novogoriškega nogometaša Etiena Velikonje je končana. Mariborčani so v ponedeljek predstavili novinca v svojih vrstah, s katerim bodo okrepili napad. Z Velikonjo so podpisali pogodbo do leta 2014. Novinec v klubu je še Nejc Potokar, ki je prišel iz Triglava in bo zapolnil vrzel v obrambni vrsti. Tudi Potokar ima pogodbo do 2014.

Finančnih podrobnosti niso razkrili
"Etien je bil velika želja Maribora že nekaj časa, kajti veliki talenti in igralci lahko igrajo samo v velikem klubu. Želja se nam je uresničila. Bil je rojen, da igra v Mariboru, le da tega ni vedel. Svoje znanje bo lahko nadgrajeval, da bomo vsi zadovoljni," je pojasnil športni direktor mariborskega nogometnega prvoligaša Zlatko Zahovič, ki pa ni želel razkriti denarnih podrobnosti sklenjenega posla, ker gre za poslovno skrivnost.

"Prava izbira"
"Zelo sem zadovoljen, da sem postal član NK Maribor. Komaj čakam na prvi trening in snidenje z igralci. Poznam jih že dlje časa in z vključevanjem v moštvo ne bi smel imeti težav. Menim, da je to prava izbira in prava smer na moji nogometni poti," je ob podpisu pogodbe dejal 22-letni napadalec Velikonja.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Glavni del priprav na Portugalskem
Mariborčani so v ponedeljek začeli priprave na spomladanski del sezone. Večji del se bodo pripravljali na igriščih v Ljudskem vrtu in v Kidričevem. Glavni del priprav bodo opravili med 1. in 15. februarjem na Portugalskem, na otoku Madeira, kjer bodo odigrali štiri do pet tekem.

Tudi to zimo so bile v Ljudskem vrtu spremembe, trener Darko Milanič bo spet prisiljen uigravati moštvo. Odšli so Siniša Anđelković (Palermo), Elvedin Džinić (Charleroi), David Bunderla (Luka Koper) in Vito Plut (HIT Gorica), Dalibor Volaš pa naj bi kmalu odšel k moldavskemu prvaku Šerifu iz Tiraspola. Iz Rusije se je vrnil Dragan Jelič, novinci so Jovan Vidović (Domžale), Gabiel Da Silva (Olimpija) ter Velikonja in Potokar.

Cilj kluba, ki je po dolgem obdobju sanacije lani finančno zlezel na zeleno vejo, ni spremenjen. Mariborčani hočejo vladati slovenski sceni, ob koncu sezone se želijo veseliti naslova državnih prvakov in pokalnih zmagovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.