Šport > Nogomet
14 ogledov

Eto'o pokopal Iličića & Co.

1/6
Žurnal24 main
Palermo je v finalu italijanskega pokala pokazal pogumno igro, kar pa ni bilo dovolj za zmago proti Interju. Črno-modri so Josipa Iličića in soigralce odpravili s 3:1 ter ubranili naslov.
Lovorike. Inter je s sedmim slavjem v italijanskem pokalu zdaj za seboj pustil Fiorentino, pred njim pa sta Juventus in Roma s po devetimi naslovi.

Slovensko obarvani Palermo je v finalu italijanskega pokala z 1:3 klonil proti Interju. Pri rožnatih je igral le Josip Iličić (na igrišču je prebil vseh 90 minut), junak milanskega zmagoslavja pa je bil dvakratni strelec Samuel Eto'o. Inter je tako ubranil lansko lovoriko in še sedmič postal pokalni zmagovalec pri naših zahodnih sosedih.

NE SPREGLEJTE: TUKAJ si lahko ogledate še nekaj foto utrinkov iz finala.

Kamerunec zabil dvakrat
Palermo je do finala pokala prišel prvič po letu 1979, že v drugi minuti pa je bil blizu vodstva, a je po lepi podaji Iličića mimo gola streljal Abel Hernández. V 26. minuti so povedli Milančani. Po podaji Wesleyja Sneijderja je za vodstvo zadel Samuel Eto'o. Kamerunec je piko na i za lovoriko Interja zabil po skoraj identični akciji v 77. minuti. Tudi takrat je bil podajalec Sneijder, Eto'o pa je pobegnil obrambi Palerma in ugnal še vratarja Salvatoreja Siriguja. V 88. minuti je častni gol za Palermo zabil Ezequiel Munoz, končni rezultat pa je v sodniškem dodatku postavil Diego Milito.

Italijanski pokal, finale, Rim:


Inter : Palermo 3:1 (1:0)
Eto'o (26, 77), Milito (92); Munoz (88)
RK: Munoz (89/Palermo)
Josip Iličić je igral celotno srečanje, Armin Bačinović zaradi kartonov ni imel pravice nastopa, Jasmina Kurtića in Siniše Andeljkovića (vsi Palermo) pa ni bilo v ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.