Šport > Nogomet
26 ogledov

Eto'o v težavah zaradi stare izjave o Chelseaju

Eto'o Chelsea prestop dres prihod podpis pogodbe Facebook
Da se zarečenega kruha največ poje, je na svoji koži spoznal tudi donedavno najbolje plačani nogometaš na svetu, Kamerunec Samuel Eto'o.

Prestop k Chelseaju iz ruskega Anžija Mahačkale pomeni, da Samuel Eto'o ni več najbolje plačani nogometaš na svetu, saj bo pri modrih zaslužil vsaj nekajkrat manj kot pri bogatem dagestanskem prvoligašu.

Očitno si je Kamerunec, nekdanji član Real Madrida, Barcelone in Interja, močno želel priti v London in združiti moči s Joséjem Mourinhom, ki ga je v Milanu popeljal do trojne krone. A vse le ni tako rožnato, kot se morda zdi na prvi pogled.

Pred osmimi leti: "Raje prodajam arašide ..."

Zavrtimo čas nazaj. V sezoni 2004/05 sta se Mourinhov Chelsea in Eto'ojeva Barcelona borila za uvrstitev v četrtfinale Lige prvakov, po napeti tekmi na Camp Nouu, ki jo je z golom Maxija Lópeza dobila Barça, pa je Eto'o famozno izjavil:

"Raje prodajam arašide v mojem domačem mestu, kot da igram za tako patetično ekipo, kot je Chelsea!"

Osem let kasneje: "Prepoznal Chelseajeve kvalitete ..."

Modri so na povratni tekmi v Londonu slavili s 4:2 in nato prišli vse do polfinala, kjer jih je ustavil kasnejši prvak Liverpool. Osem let kasneje je Eto'o namesto obljubljenega prodajanja arašidov izbral igranje na Stamford Bridgeu, rekoč:

"Zelo sem srečen, ker sem tukaj, a tudi na trnih, saj si želim čim prej zaigrati. To ni bila težka odločitev. Prepoznal sem kvalitete, ki jih ima Chelsea, zelo pa sem bil že v preteklosti zadovoljen s Joséjem Mourinhom, zato sem priložnost z veseljem izkoristil, ko se mi je ponudila."

Chelseajevi navijači skozi celotno lansko sezono nikakor niso želeli odpustiti starih grehov zdaj že bivšemu trenerju Rafaelu Benítezu. Bo imel Eto'o več sreče?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.