Šport > Nogomet
21 ogledov

Eto'o že četrtič najboljši nogometaš Afrike

Eto'o je v soboto z Interjem osvojil tudi naslov svetovnih klubskih prvakov. (Fo Žurnal24 main
Kamerunski napadalec Samuel Eto'o je tudi uradno odšel med legende, potem ko so ga v Kairu še četrtič v karieri razglasili za najboljšega nogometaša Afrike. To do zdaj ni uspelo še nikomur.

Samuela Eto'oja, kamerunskega napadalca in igralca italijanskega, evropskega ter svetovnega prvaka Interja, so na slovesni prireditvi v Kairu razglasili za najboljšega nogometaša Afrike. To nagrado je 29-letnik prejel že četrtič, kar doslej ni uspelo še nobenemu nogometašu. Pred tem je bil od leta 2003 najboljši trikrat zapored.

Eto'o, nekdanji igralec Real Madrida, Mallorce in Barcelone, je v končnem glasovanju 52 selektorjev in kapetanov reprezentanc premagal Ganca Asamoaha Gyana in Didierja Drogbaja iz Slonokoščene obale, ki sta bila med tremi nominiranci. Kamerunec je s tem po številu naslovov prehitel Liberijca Georgea Weaha in Ganca Abedija Peleja Ayewa, s katerima je bil do letos izenačen.

Srba Milana Rajevca, ki se je na svetovnem prvenstvu z Gano uvrstil v četrtfinale, so imenovali za najboljšega trenerja, Gano za najboljšo afriško reprezentanco, Egipčan Ahmed Hassan je dobil priznanje za najboljšega igralca, ki igra v Afriki, Ganec Kwadvo Asamoah pa za najbolj obetavnega mladega nogometaša.

Mazembe, ki je proti Interju igral v finalu svetovnega klubskega prvenstva, je najboljši klub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.