Šport > Nogomet
21 ogledov

Eto'ojev prijatelj iz Spodnje Šiške

Kamerunec Theophile Junior Ntame je poleti postal član ljubljanskega Interblocka Žurnal24 main
Od začetka letošnje sezone dalje barve nogometnega kluba Interblock brani tudi kamerunski branilec Theophile Ntame, ki je tokratni gost naše rubrike Legionar.
 

Preberite še ...

Sacripanti: Nomad iz Rosaria
Vitagliano: Argentinec, ki ljubi čevapčiče
Amusan: Slovenci ste preveč zaprti
Horvat: Punker, ki mu srce bije za River
Tavares: Od Porto Alegreja do Maribora
Juninho: Žurka na vsakih deset metrov

Obrambo ljubljanskega Interblocka že drugo zaporedno leto zastopa branilec iz Afrike . Prejšnjo sezono je barve črne celine v Spodnji Šiški branil Eric Akoto iz Toga , od začetka letošnje sezone pa je ta primat prevzel 23-letni Kamerunec s polnim imenom Theophile Junior Ntame . Ob začetku sezone nogometašu, ki lahko igra tako v osrednji obrambi kot na desnem boku, ni šlo najbolj od nog, v zadnjih mesecih pa je zaigral precej bolje in postal eden od najbolj standardnih članov čete trenerja Igorja Benedejčiča . Dosegel je celo en zadetek, ki pa je bil vse prej kot naključen – na srečanju proti Kopru je namreč Ntame uprizoril pravi slalom med gostujočimi branilci in dosegel enega od spektakularnejših zadetkov v dosedanjem poteku prvenstva. "Nisem vajen zabijati zadetkov. Na tekmi proti Kopru sploh nisem razmišljal, kaj se bo zgodilo. Le tekel sem naprej in si rekel kar bo pa bo," se svojega prvenca v majici kockarjev spominja Ntame.


Ntame v borbi s prvim strelcem prvenstva Edinom Junuzovićem iz Rudarja. © NK Interblock

 
 
 

Eto'o in jaz prihajava iz iste province v Kamerunu. Kot otroci smo večkrat skupaj igrali nogomet, še dandanes pa imam tesne stike z njegovim bratom, ki živi v Parizu.

Junior Ntame

 
Junior Ntame tako kot večina drugih legionarjev slovenskega nogometnega prvenstva s seboj nosi zanimivo zgodbo. Rodil se je v kraju Ndoungue v kamerunski provinci Littoral , v Evropo pa je prispel že kot otrok, saj se je njegova družina kmalu preselila v francoski Bordeaux . Prav tam se je na mladinski akademiji naučil brcati okroglo usnje, že pri 15 letih pa ga je prvič zaneslo v tujino. Za tri leta je odšel v Švico k Servetteju iz Ženeve, se nato vrnil domov in nekaj časa igral v četrti francoski ligi, se še enkrat preizkusil v Švici in se nato prek belgijske druge lige preselil v Ljubljano . "Nazadnje sem bil v Luksemburgu, vendar tam za Dudelange nikoli nisem zaigral. Moj zastopnik je navezal stik z ljudmi iz Ljubljane in tako sem pristal tukaj," svoj prihod na sončno stran Alp pojasnjuje Ntame. Ob prihodu v Ljubljano ni vedel, kaj ga čaka. "Malo me je skrbelo, čeprav sem si pred podpisom pogodbe na zgoščenkah ogledal nekaj tekem. Všeč mi je v Sloveniji. Tukaj je precej mirno in veseli me, da ni premrzlo. Upam le, da se pozimi ne bo tako shladilo, kot se to zgodi v Švici," se pošali Ntame.


Ntame prihaja iz iste province kot napadalec Barcelone Samuel Eto'o. © Žurnal24

 
Ntame prihaja iz družine s sedmimi otroki, a narava je hotela, da je od vseh otrok le on moškega spola. Dandanes se večkrat na leto vrača domov, kjer živi večji del njegove družine, poletja pa občasno preživlja tudi v Parizu , kjer ima nadvse imenitnega prijatelja – brata zvezdnika slovite Barcelone Samuela Eto'oja ! "Eto'o in jaz prihajava iz iste province v Kamerunu. Kot otroci smo večkrat skupaj igrali nogomet, še dandanes pa imam tesne stike z njegovim bratom, ki živi v Parizu. Večkrat sem se sestal tudi s Samuelom," pravi Ntame, ki ima o enem od najboljših napadalcev na svetu zelo dobro mnenje. "Moj idol je sicer Roger Milla, seveda pa je tudi Samuel Eto'o fantastičen igralec. Je precej miren človek, ki se nerad pretirano izpostavlja. Nikoli nisem dobil občutka, da se vede kot superzvezdnik. Rad pomaga ljudem in vem, da veliko denarja namenja otrokom in obubožanim," še dodaja naš sogovornik.

 
 

Slovenija mi je všeč. Hrana je dobra, le juhe ne maram. Zaenkrat res nimam pripomb.

Junior Ntame

 
Njegov najljubši nogometaš je Argentinec Juan Roman Riquelme , v Franciji kljub dejstvu, da je zrasel pri Bordeauxu, navija za Marseille , v Evropi pa najbolj stiska pesti za italijanski Milan . V njegovi posvojeni domovini Franciji mu je najbolj všeč branilec angleškega Portsmoutha Lassana Diarra , ki sicer igra na enakem igralnem mestu kot on. V Sloveniji igralcev takšnega formata sicer ni, a vseeno ima o nekaterih zelo dobro mnenje. "Najboljši je Rok Elsner!" v šali izstreli Ntame in se naveže na svojega soigralca, ki je tokrat prevzel vlogo tolmača. "No, iskreno povedano, sta brata Elsner res dobra nogometaša. Všeč mi je tudi Dario Zahora, ki ima odličen občutek za gol, izpostavil pa bi še napadalca Kopra Sundaya Amusana," dodaja Ntame. Mlajši od bratov Elsner mu v prvih mesecih pri nas precej pomaga. "Theophile je prijazen fant. Dobro se razume tudi z mojim starejšim bratom, sicer pa mu v tem času kar precej pomagam. Med drugim sem zadolžen tudi za to, da mu na igrišču prenašam navodila trenerja. Menim, da je dober in predvsem zanesljiv branilec," svojega soigralca opiše Elsner .


Ntame v družbi tokratnega prevajalca Roka Elsnerja. © Žurnal24

 
Koliko časa bomo ta hip edinega Kamerunca v slovenskem prvenstvu še spremljali na slovenskih zelenicah, je težko reči, a za zdaj se nad svojim življenjem ne pritožuje. "Slovenija mi je všeč. Hrana je dobra, le juhe ne maram. Zaenkrat res nimam pripomb," je prijeten pogovor za zurnal24.si sklenil Ntame.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.