Šport > Nogomet
24 ogledov

Eto'ojev šov za naslov Interja

Javier Zanetti veselje slavje proslavljanje slavje pokal naslov prvakov prvaka p
1/13
Žurnal24 main
Milanski Inter je po majskem naslovu evropskih prvakov zdaj stopil še na svetovni prestol. Afriški Mazembe ni bil dorasel tekmec Nerazzurrom, ki so slavili z goli Pandeva, Eto'oja in Biabianyja.
Finale svetovnega klubskega prvenstva spoznajte v GALERIJI!

Kamerunec Samuel Eto'o je pripravil prvi in zabil drugi gol za Inter v finalu svetovnega klubskega prvenstva proti afriškemu Mazembeju. Po vodilnem zadetku Gorana Pandeva je Eto'o že čez nekaj minut natančno zadel z roba kazenskega prostora, za končnih 3:0 pa je nekaj minut pred koncem zadel Jonathan Biabiany.

Nerazzurri so presenetljive finaliste iz Konga skozi celotno srečanje držali na varni razdalji, tekma pa je bila praktično že odločena po manj kot 20 minutah igre. Eto'o je z vrhunsko globinsko podajo našel Pandeva, ki si je žogo nastavil na levico in natančno zadel v daljši vratarjev kot, praktično na isto mesto pa je okroglo usnje čez nekaj minut poslal Eto'o. Italijanski prvaki so z zmago ohranili svoj stoodstotni izkupiček s svetovnih klubskih prvenstev, kjer so do sedaj slavili vsakič, ko so tam sodelovali (leta 1964, 65).

Trener Rafael Benitez je na klopi Interja po italijanskem superpokalu tako dvignil drugo lovoriko po prihodu iz Liverpoola, ki bo vsaj malce zakrila kislo podobo iz državnega prvenstva in mu vsaj za kakšen mesec podaljšala delovni staž v mestu mode.

Svetovno klubsko prvenstvo, finale:

TP Mazembe : Inter Milano 0:3 (0:2)
Pandev (13), Eto'o (17), Biabiany (85)

Za tretje mesto:
Internacional : Seongnam Ilhwa 4:2 (2:0)
Tinga (15), Alecsandro (27, 71), D'Alessandro (52); Molina (84, 90)
RK: Suk-Won (34/Seongnam)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.