Šport > Nogomet
20 ogledov

Evans: "Zdaj bomo poleteli!"

Evans se je takole veselil premiernega zadetka v zelenem dresu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Kakšen začetek reprezentančne kariere! Mladi vezist Manchestra Uniteda Corry Evans je na svoji prvi kvalifikacijski tekmi zabil gol in to po le nekaj minutah na igrišču. "Metali smo se za vsako žogo!" pravi.
Danes je odločila naša moštvena igra, ki je bila fantastična. Vsi smo se branili, metali za vsako žogo. Čestitke fantom, to je fantastično.
Corry Evans

Mlajši brat severnoirskega superzvezdnika Jonnyja Evansa je tokrat zasenčil starejšega člana družine. Corry je tekmo sicer začel na klopi za rezerve, medtem ko se je Jonny pred tekmo poškodoval in ga ni bilo niti med rezervami. 20-letni vezist in po potrebi tudi branilec, ki še vedno čaka na krstni nastop v prvem moštvu rdečih vragov, a medtem navdušuje v rezervnem moštvu, je v Ljudskem vrtu presodil Sloveniji. Za to je potreboval le nekaj minut na igrišču:

"Noro je! Moja prva kvalifikacijska tekma in moj prvi gol. Upam, da je to prvi od mnogih," je mlajši Evans povedal za Žurnal24. "Danes je odločila naša moštvena igra, ki je bila fantastična. Vsi smo se branili, metali za vsako žogo. Čestitke fantom, to je fantastično," je še dodal.

Prav gotovo nas bo da zmaga zelo dvignila! Naslednja je Italija na našem Windsor Parku, ki je za nas neke vrste trdnjava. Velikim ekipam je tam že nekajkrat spodrsnilo, po nocojšnji zmagi pa bomo zares poleteli.
Corry Evans

Severni Irci si prav gotovo niso mogli niti v sanjah predstavljati tako fantastičnega začetka kvalifikacij. Glede na to, da so kvalifikacije za prejšnje EP leta 2008 začeli z visokim porazom na domačem Windsor Parku proti Islandiji (0:3), je bila zmaga po več kot 17 mesecih (!) nogometa še kako blagodejna:

"Prav gotovo nas bo da zmaga zelo dvignila! Naslednja je Italija na našem Windsor Parku, ki je za nas neke vrste trdnjava. Velikim ekipam je tam že nekajkrat spodrsnilo, po nocojšnji zmagi pa bomo zares poleteli," je še pristavil Evans, ki vrata Sloveniji še vedno pušča odprta: "Verjetno se lahko vrnete. Na svetovnem prvenstvu ste dokazali, da ste močna ekipa!«

Pa bo kaj kmalu zaigral v Premier League? "Ne vem. Upam pa, da v bližnji prihodnosti. Verjetno bom odšel na posojo in si pridobil nekaj izkušenj, nato pa prišel nazaj v Manchester in čimprej prvič zaigral tudi zanje!" je pogovor zaključil Evans.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.