Šport > Nogomet
23 ogledov

Everton poglobil krizo Liverpoola

1/29
Žurnal24 main
Liverpool je v vse večjih težavah. Zadnji udarec je redsom na Merseysid derbiju zadal mestni tekmec Everton (2:0). Manchester City se je z zmago proti Blackpoolu prebil na drugo mesto.
Novi lastnik Liverpoola: "Začenja se trdo delo!"
V petek se je prodajna saga Liverpoola dokončno zaključila, novi lastnik John Henry pa medtem že napoveduje prve poteze. "Morali pa bomo delati zares trdo," je priznal in primerjal ekipo Liverpoola z moštvom Boston Red Sox, ki ga je leta 2004 po večmilijonskih investicijah in dolgi suši pripeljal do naslova svetovnih prvakov.

Liverpoolova era pod novima ameriškima lastnikoma se je začela s porazom na Merseysid derbiju proti Evertonu z 2:0. Redsi so s porazom na Goodison Parku padli na zanje sramotno predzadnje mesto na lestvici. Liverpoolova nova lastnika John W. Henry in Tom Werner pa sta na stadionu mestnega tekmeca Evertona videla še četrti poraz svoje ekipe v osmem kolu Premier League. Za zmago Evertona sta v 34. in 50. minuti zadela Tim Cahill in Mikel Arteta, medtem ko je bil od Liverpoolvih igralcev še najbližje zadetku povratnik Fernando Torres, ki mu je v prvem polčasu veselje preprečil Evertonov vratar Tim Howard, ki je žogo po njegovem strelu odbil v okvir vrat. Liverpool tako še naprej ne najde izhoda iz krize in po novi slabi predstavi se zdi, da ga še nekaj časa ne bo.

Londonski Chelsea bo tudi po 8. kolu Premier League ostal na vrhu lestvice, čeprav je tokrat le remiziral na gostovanju pri Aston Villi. Modri so bili ob koncu zelo blizu zmage, a jim je okvir vrat kar dvakrat preprečil veselje. Manchester City je na zadnji nedeljski tekmi v gosteh s 3:2 premagal Blackpool in se prebil na drugo mesto z dvema točkama zaostanka za klubom Romana Abramoviča. Sinje modri so se dolgo časa trudili zlomiti odpor Blackpoola. To je v 67. minuti uspelo Argentincu Carlosu Tevezu. Toda enajst minut kasneje so se domači vrnili z zadetkom Marlona Harewooda, City je že minuto kasneje z drugim zadetkom Teveza znova povedel. Do konca srečanja se je mreža zatresel še po enkrat na vsaki strani. Vodstvo Cityja je na 3:1 po samostojnem prodoru povišal David Silva, poraz Blackpoola pa je povsem ob koncu srečanja omilil Gary Taylor-Fletcher.

Z goloma Javierja Hernandeza in Nanija je Manchester United doma proti WBA vodil že z 2:0 in zdelo se je, da je vprašljiva le končna razlika. Toda možje Roberta Di Mattea so letos pravi hit prvenstva in z nekaj res lepega nogometa so se v drugem polčasu vrnili. Tekmo je prvič začel Kamerunec Somen Tchoyi in po avtogolu Patrica Evraja takoj postal junak z zadetkom za 2:2. Edwin van Der Sar posnetka svojega posredovanja verjetno še dolgo ne bo mogel izbrisati z YouTuba. Wayne Rooney je v igro vstopil šele v drugem polčasu, a Sir Alex Ferguson je moral z rdečimi vragi požreti nov grenak remi, s katerim je United že svetlobna leta daleč od vodilnega Chelseaja. POGLEJTE SI SOBOTNE UTRINKE IZ PREMIER LEAGUE

Arsenal je na Emiratesu napadal celoten prvi polčas, a povedli so gostje. Za Birmingham City je eno redkih tekem začel Nikola Žigić in po infarktnem gostovanju s Srbijo v Genovi na incidente pozabil z lepim zadetkom z glavo. Topničarji so uspeli izenačiti ob koncu polčasa, ko je Scott Dann z minimalnim kontaktom "podrl" Marouana Chamakha in zakrivil enajstmetrovko, slednjo pa je prezhibno izvedel Samir Nasri. Da zna tudi zadeti je Chamakh pokazal že takoj po začetku nadaljevanja, ko je izkoristil nespretnost v modri obrambi in obšel Bena Fosterja za 2:1, kar je bil na koncu tudi rezultat tekme. Še pred tem je letos pogosto ostri Jack Wilshere končno dobil zasluženo kazen in igrišče po grobem prekršku zapustil z rdečim kartonom.

Angleška liga, 8. kolo:

Lestvica:
1. Chelsea 19 točk

2. Man. City 17
3. Arsenal 14
4. Man. United 14
5. Tottenham 14
...
18. Wolverhampton 6
19. Liverpool 6
20. West Ham 6

Arsenal : Birmingham City 2:1 (1:1)
Nasri (41/11-m), Chamakh (47); Žigić (33)
RK: Wilshere (90/Arsenal)

Bolton Wanderers : Stoke City 2:1 (1:0)
Lee (22), Klasnić (90); Delap (48)
RK: Klasnić (90/Bolton)

Fulham : Tottenham Hotspur 1:2 (11)
Kamara (30); Pavljučenko (31), Huddlestone (63)

Manchester United : West Brom 2:2 (2:0)
Hernandez (5), Nani (25); Evra (50/a.g.), Tchoyi (55)

Newcastle United : Wigan Athletic 2:2 (0:2)
Ameobi (72), Coloccini (90); N'Zogbia (22, 23)

Wolverhapton Wanderers : West Ham United 1:1 (1:0)
Jarvis (10); Noble (53/11-m)

Aston Villa : Chelsea 0:0

Everton : Liverpool 2:0 (1:0)
Cahill (34), Arteta (50)

Blackpool : Manchester City 2:3 (0:0)
Harewood (78), Taylor-Fletcher (90); Tevez (67, 79), Silva (90)

Ponedeljek ob 21.00:
Blackburn - Sunderland

Paul Scharner
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.