Šport > Nogomet
56 ogledov

Everton se je opravičil zaradi menjave grba

everton logo hobitova hišica Eurosport
Pri angleškem prvoligašu Evertonu so se navijačem uradno opravičili za kontroverzno spremembo klubskega grba in obljubili, da bo po koncu naslednje sezone spet razmislili o polepšanju novega simbola, ki so ga mnogi šaljivo začeli primerjati s hišicami hobitov iz Gospodarja prstanov.

Sobotne spremembe klubskega grba navijači Evertona niso sprejeli z odobravanjem. Klub iz elitne Premier League, ki ga je pred kratkim zapustil trener David Moyes, je spremenil stolp, ki je dolga leta krasil grb ekipe iz modre polovice Liverpoola, odstranili pa so tudi latinski izrek "Nil Satis Nisi Optimum" (Nič razen najboljše ni dovolj dobro).

V le nekaj dneh je več kot 22 tisoč navijačev podpisalo peticijo, s katero so izrazili nestrinjanje z novo podobo, vodilni pa so se zaradi pomanjkanja posvetovanja in raziskav med svojimi privrženci zdaj slednjim že opravičili.

"Oprostite nam," so v uradni izjavi zapisali na klubski spletni strani (www.everton.com). "Jasno je, da ste si želeli biti vključeni v izbor novega klubskega grba. Žal nam je, da nismo vsakega navijača Evertona vprašali o nečem, kar pomeni tako veliko vsakemu izmed vas."

Veliko bolj podoben originalu

Izvršni direktor kluba Robert Elstone je dodal, da je predsednik kluba Bill Kenwright že pred časom zahteval temeljit posvet, ki pa več kot očitno ni bil dovolj. Everton bo moral kontroverzni grb nositi skozi celotno sezono 2013/14, a bodo v klubu po prejetih kritikah razmislili o novi spremembi po novem letu.

Everton kot eden ustanovnih članov angleške lige deluje že od leta 1878, stolp Princa Ruperta (v 18. stoletju je bil nekaj časa tudi zapor) pa so imeli v grbu vse od leta 1938, čeprav se je na modrih majicah prvič pojavil šele 40 let kasneje.

Nova podoba stolpa je nastala v luči modernizacije in lažjega reproduciranja, prav ironično pa je, da je "osvežena" podoba stolpa veliko bolj podobna originalu kot tista prejšnja. Toda navada je železna srajca ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.