Šport > Nogomet
6 ogledov

Evra kljub žaljivkam o "klošarjih" v ekipi

Deschamps Francija Finska kvalifikacije za SP 2014 EPA
Francoski selektor Didier Deschamps je kljub javnemu prerekanju z legendami galskih petelinov za dodatne kvalifikacije vpoklical tudi branilca Patrica Evraja.

Na seznamu 24 nogometašev francoskega selektorja Didierja Deschampsa, reprezentanca Francije se bo v dodatnih kvalifikacijah pomerila z Ukrajino, se je znašel tudi levi bočni branilec Manchester Uniteda Patrica Evraja.

Evra se je znašel pod plazom kritik po oktobrskem televizijskem intervjuju, v katerem je nekdanja reprezentanta Luisa Fernandeza in Bixenteja Lizarazuja oklical za "klošarja", Francoska nogometna zveza (FFF) pa se je odločila, da proti članu rdečih vragov ne bo ukrepala.

"Lahko pišete kar hočete"

"Bil je na voljo, zato sem ga izbral," je na novinarski konferenci dejal Deschamps. Nekdanji kapetan "Les Bleus" je v primerjavi z zadnjim seznamom dodal le ime Lilleovega vezista Ria Mavube.

"Jaz in igralci smo osredotočeni na zelo pomembno srečanje za nas. Lahko pišete kar hočete. Znotraj reprezentance smo osredotočeni na šport," je nadaljeval Deschamps, ki je o novih vprašanjih na temo Evraja že malce nejevoljno pristavil: "Jaz izbiram po športnih kriterijih. Lahko pišete kar hočete."

Spet "motnje"

Tudi tokratni zbor Francozov pred pomembnima tekmama z Ukrajino torej ni minil brez nepotrebnih "motenj". Zadnje svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki je zaznamovala stavka nogometašev, eden izmed vodij upora je bil ravno Evra, ki je s soigralci podprl napadalca Nicolasa Anelkaja, ki je grobo verbalno napadel selektorja Raymonda Domenech.

Ob izpadu z Eura 2012 je vezist Samir Nasri opsoval enega izmed novinarjev, ekipa pa je šele na zadnjih tekmah domače občinstvo pridobila na svojo stran, potem ko so bili predvsem v Parizu bolj kot aplavz pogosti žvižgi. Francija je proti Ukrajini vseeno velik favorit, računala pa bo lahko tudi na vročega kandidata za zlato žogo Francka Ribéryja.

Ustrašil se je za Llorisa

"Je pomembno orožje za nas. Poln samozavesti, prava gonilna sila," je o članu Bayerna povedal Deschamps. Ukrajino so Francozi na Euru zanesljivo premagali (2:0) na tekmi, ki jo je v Donecku famozno prekinil hud naliv. V moštvu bo tudi Tottenhamov vratar Hugo Lloris, za katerega se je selektor ustrašil ob ogledu zadnje ligaške tekme Spursov v Liverpoolu, ko je za nekaj sekund izgubil zavest.

"Ustrašil sem se, ker je udarec v glavo vedno zaskrbljujoč. Ampak dejstvo, da je lahko končal tekmo in tudi branil, je ohrabrujoče. Sicer pa gre zgolj še za en prepir," je Deschamps še pristavil o odločitvi portugalskega trenerja Andréja Villasa-Boasa, ki je požela toliko kritik na Otoku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.