Šport > Nogomet
31 ogledov

Evra se je pritožil na kazen

Patrice Evra se je pritožil na kazen. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Patrice Evra se je v ponedeljek zvečer pritožil na suspenz francoske nogometne zveze zaradi škandala v francoski vrsti med letošnjim SP v Južnoafriški republiki.
Remy bo lahko brcal
Francoski nogometaš Loic Remy bo lahko še naprej igral nogomet. Pri 23-letnem napadalcu, ki je pred dnevi iz Nice prestopil v Marseille za 15 milijonov evrov, so pri zdravniškem pregledu odkrili težave s srcem, toda podrobnejši pregledi so pokazali, da lahko Remy še naprej igra nogomet. Remy, ki je z Marseillem podpisal petletno pogodbo, je dejal, da doslej v karieri ni čutil nikakršnih bolečin, ki bi mu lahko vzbudile skrbi.

Francoski nogometni reprezentant Patrice Evra se ne strinja s suspenzom s strani matične nogometne zveze v zvezi z nogometnim škandalom v francoski vrsti med letošnjim SP v Južnoafriški republiki. Devetindvajsetletni nekdanji kapetan izbrane vrste se je v ponedeljek zvečer pritožil na izrečeno kazen – pet tekem prepovedi igranja v reprezentanci.

"Patrice Evra vse do danes ni dobil uradnega obvestila o odločitvi disciplinske komisije," je francoskim medijem povedal nogometašev odvetnik Jean-Yves Foucard. Ob tem je ostro kritiziral odločitev disciplinske komisije, za katero je ocenil, da so nogometaši za skupinsko dejanje dobili posamične in zelo različne kazni.

Foucard je obenem ocenil, da bi pritožba lahko pripeljala vsaj do prestavitve izrečenega suspenza in novi francoski selektor Laurent Blanc bi nogometaša Manchester Uniteda lahko vpoklical v reprezentanco za nastop na uvodnih kvalifikacijskih tekmah za EP 2012 na začetku septembra proti Belorusiji in BiH. Pravniki na zvezi so takšno možnost sicer že zavrnili.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V Franciji se navijači po sramotnem izpadu na SP, kjer so v predtekmovanju ostali brez zmage in izpadli, za nameček pa so se igralci sprli s selektorjem, še kar niso pomirili. Sicer pa Evra ni bil najbolj kaznovan igralec po južnoafriški "zgodbi". Napadalcu londonskega Chelseaja Nicolasu Anelkaju je zveza izrekla suspenz za kar 18 tekem, zvezdnik Bayerna iz Münchna Franck Ribéry francoskega dresa ne bo smel obleči na naslednjih treh tekmah izbrane vrste, Jeremy Toulalan pa na eni tekmi.

Glavni krivec za škandal naj bi bil prav Anelka, ki je takratnega selektorja Raymonda Domenecha grdo ozmerjal ob polčasu tekme SP proti Mehiki (0:2). Drugi igralci pa so krivi predvsem, da so kasneje organizirali bojkot treninga in na ta način protestirali proti izključitvi Anelkaja iz ekipe na SP.

Ogorčenje v Franciji je bilo veliko, a številni kritizirajo tudi izrečene kazni. Znana imena francoskega nogometa, kot denimo nekdanji reprezentanti Aime Jacquet, Michel Hidalgo in Jean Djorkaeff ter nekdanji trener Guy Roux, so se pridružili oceni sindikata nogometašev, ki je v odprtem pismu zapisal, da je zveza s svojimi odločitvami le "prilila olje na ogenj". Nekateri nekdanji zvezdniki so zato zahtevali, naj se glavnim akterjem prepove nastope za francosko vrsto kar za vedno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.