Šport > Nogomet
46 ogledov

Evropi se obeta Liga narodov

UEFA logo Profimedias
Prijateljske tekme evropskih nogometnih reprezentanc naj bi zamenjalo novo tekmovanje.

Vodilni možje Evropske nogometne zveze (Uefa) sestankujejo v Kazahstanu, vse pa kaže, da se bodo evropske reprezentance po letu 2018 merile v novem tekmovanju. Novi turnir, imenovan Liga narodov, naj bi se izvajal vsako drugo leto, ko na sporedu ni svetovnega ali evropskega prvenstva, nadomestil pa naj bi večino prijateljskih obračunov.

Predstavniki nogometnih zvez evropskih držav bodo o tekmovanju odločali jutri, ne bodo pa še sprejemali samega formata tekmovanja. Glavna ideja ta hip je, da bi se reprezentance razdelile v divizije glede na moč, znotraj divizij pa v skupine. Najboljše ekipe skupin bi se nato uvrstile v polfinale, kjer bi se potegovale za uvrstitev v višjo divizijo ali pa za mesto na svetovnem oziroma evropskem prvenstvu.

Liga narodov naj bi se začela po svetovnem prvenstvu v Rusiji leta 2018, Uefa pa se bo morala glede kvalifikacijskih mest za države zmagovalke še posvetovati z Mednarodno nogometno zvezo. Čeprav bo to tekmovanje nadomestilo večino prijateljskih tekem, bi Uefa nekaj datumov vseeno rezervirala za te tekme, saj bi s tem reprezentancam omogočile tekmovati proti prestižnim tekmecem, kot sta Argentina in Brazilija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.