Šport > Nogomet
15 ogledov

Evropskemu prvaku žreb dokaj naklonjen

Pri žrebu je imela najmanj sreče Barcelona. Žurnal24 main
Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Monte Carlu izžrebala skupine najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja – lige prvakov.

Evropski prvak Milan se bo v skupini D meril skupaj z Benfico, Celticom iz Glasgowa in Šahtjorjem iz Donjecka, lanski podprvak Liverpool pa v skupini A skupaj s Portom, Olympique Marseillom in Bešiktašem. Praška Slavia je edina novinka v družbi najboljših, zadnji udeleženec pa bo znan v ponedeljek, ko bo odigrana tekma med Aekjem in Sevillo, ki je bila zaradi smrti nogometaša Antonia Puerte prestavljena.

Barcelona v skupini smrti
Med vsemi klubi so najbolj tarnali pri Barceloni, saj se bodo za razigravanje pomerili s francoskim Lyonom, nemškim Stuttgartom in škotskim Glasgow Rangersom, za nameček pa se je na tekmi proti Interju poškodoval Samuel Eto'o, ki bo z igrišč odsoten najmanj osem tednov. "Skupini B in E sta najtežji. Še dobro, da Lyon ni tako močan kot lani. Izgubili so nekaj igralcev in imajo težave s poškodbami. Dobro je tudi, da nam ne bo treba potovati daleč,“ je žreb komentiral predsednik Barcelone Joan Laporta.

Najboljši v pretekli sezono so ...
Gala prireditev je poleg žreba zaznamovalo tudi imenovanje najboljših igralcev minule sezone. V konkurenci vratarjev je naziv najboljšega pripadel Petru Čehu (Chelsea), ki je nekoliko razbil monotonost prireditve, saj vsi drugi najboljši prihajajo iz vrst Milana. Za branilca minulega leta je bil imenovan Paolo Maldini, za vezista Clarence Seedorf, za napadalca pa Kaka.

Liga prvakov, kot smo je vajeni
Sistem tekmovanja ostaja nespremenjen. Skupinski del se bo odvijal med 18. septembrom in 12. decembrom. Najboljši moštvi iz vsake skupine se bosta uvrstili v osmino finala, tretjeuvrščeni pa se bodo pomerili v pokalu Uefa. Tekme na izločanje se bodo začele 19. februarja, finale pa bo odigrano 21. maja v Moskvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.