Šport > Nogomet
24 ogledov

Evropsko prvenstvo U17 v Sloveniji!

Generalni sekretar NZS Aleš Zavrl je potrdil veselo novico. (Foto: www.alesfevze Žurnal24 main
Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) je v ponedeljek odločil, da bo evropsko prvenstvo v nogometu (U17) leta 2012 organizirala Slovenija. Igrali bodo nogometaši letnik 95'.

Slovenija bo leta 2012 gostila evropsko prvenstvo reprezentanc do 17 let. Tako je v ponedeljek zvečer odločil izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa). Slovenija je prvo namero o organizaciji evropskega prvenstva mlajših kategorij oddala že konec leta 2009, v igri pa je bila kandidatura za Evropski prvenstvi U17 in U19.

"Uefina komisija za mladinski in amaterski nogomet je na seji 9. septembra 2010 sprejela sklep, da izvršnemu odboru Uefe kot edinega kandidata za organizatorja evropskega prvenstva U17 v letu 2012 predlaga Nogometno zvezo Slovenije, dokončno odločitev pa je sprejel na seji IO Uefe 4. oktobra 2010 v Minsku. Slovenija je bila izbrana pred Izraelom, Madžarsko in Luksemburgom, ki so prav tako prišli v ožji izbor," je za spletno stran NZS povedal generalni sekretar NZS Aleš Zavrl in dodal: "Odločitev Evropske nogometne zveze je rezultat dolgoletnega kredibilnega in strokovnega dela naše nogometne zveze, korektnega odnosa z Uefo, kvalitetne organizacije številnih Uefinih mini turnirjev pri nas, zelo dobro pripravljene vloge za kandidaturo in nenazadnje tudi preglednega lobiranja ožjega vodstva NZS v zadnjih tednih."

Sicer pa je že znano, da bo turnir potekal v osrednji in vzhodni Sloveniji, moštva pa bodo nastanjena na Bledu oziroma v Mariboru. Slovenijo bo na tem turnirju predstavljala generacija igralcev rojenih po 1. januarju 1995.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.