Šport > Nogomet
55 ogledov

Rekordni prestop postal uraden

Maribor, Olimpija, derbi, Ezekiel Henty Anže Petkovšek
Potem ko je bilo že več dni jasno, da bo ljubljanska Olimpija po Andražu Šporarju prodala še enega svojega nogometaša, je stvar zdaj uradna.

Moskovska Lokomotiva je namreč na svoji spletni strani objavila, da je sklenila pogodbo z nigerijskim nogometašem Ezekielom Hentyjem.

Moskovski klub je sporočil, da je sklenil večletno pogodbo z 22-letnim dosedanjim članom Olimpije. Dolžine trajanja pogodbe ali finančnih podrobnosti Rusi niso sporočili, so pa zapisali, da je Henty že obiskal stadion in muzej kluba ter se seznanil z uslužbenci. Že v kratkem pa naj bi opravil tudi prve treninge.

"Vesel sem, da sem našel novo ekipo. Tudi Moskva me je navdušila, zelo veliko in lepo mesto je. Lokomotiva pa je tudi velik klub in upam, da se bom hitro vključil v ekipo ter spoznal način igranja, preden prvič zaigram," je Henty, ki so mu dodelili številko 45, dejal za spletno stran kluba.

"Dobrodošel, Ezekiel Henty. Gre za mladega in hitrega nogometaša, ki lahko prevzame katerokoli vlogo v napadu. Upam, da bo prestop v naš klub videl kot napredek in da se zaveda, kaj od njega pričakujemo," pa je novinca pospremil športni direktor Kiril Kotov.

Odšel na svojo željo

Slovenski mediji so pred dnevi že poročali, da se obeta med pet in šest milijonov evrov "težak" prestop Ezekiela Hentyja, jeseni še Šporarjevega partnerja v napadu. Andraž Šporar se je že pred Nigerijcem preselil v Basel. To je danes potrdila tudi Olimpija.

"V zimskem prestopnem roku nisem želel zapustiti Olimpije, še posebej pa ne ob prvi ponudbi Lokomotive, ki je znašala dva milijona evrov. Izpostavil pa sem željo, da lahko klub zapustim, če bo nekdo zame odštel pet milijonov evrov ali več, saj sem želel, da ima klub veliko korist od mojega prestopa. Po prihodu iz priprav v Istri pa mi je moj zastopnik predstavil ponudbo Lokomotive, ki jo preprosto nisem mogel zavrniti. Predsednik Milan Mandarić me ni želel spustiti iz kluba, storil je prav vse, da bi ostal v Ljubljani, toda ponudba Lokomotive je bila preprosto preveč mikavna," je za spletno stran ljubljanskega kluba povedal Henty.

Mandarić storil vse

"Kot predsednik Olimpije lahko povem, da je zgodba o prestopu Ezekiela Hentyja v Lokomotiv zaključena. V minulih dneh sem dostikrat poudaril, da sem storil vse, kar je bilo v mojih močeh, da fanta zadržimo v klubu vsaj do konca letošnje sezone. Zavrnil sem številne ponudbe, ne samo Lokomotive, ki so v zadnjem mesecu prispele na naš naslov. Moj glavni motiv je predvsem to, da se Olimpija ne glede na vse spremembe vedno bori za vrh lestvice. Na koncu sem preprosto moral popustiti igralcu in njegovemu agentu, ki sta me postavila pred končno dejstvo, da je Hentyju ponudba preprosto preveč mamljiva," pa so misli prvega moža kluba Mandarića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.