Šport > Nogomet
5 ogledov

FA razočaran nad Capellom: je to konec?

Fabio Capello EPA
Angleški selektor Fabio Capello je z odprtim kritiziranjem angleške nogometne zveze (FA) na Otoku povzročil pravi mali vihar. Italijanu ni všeč, da je FA na lastno pest odvzela kapetanski trak Johnu Terryju, kar je v pogovoru za italijansko televizijo tudi jasno izrazil. Njegova služba baje ni ogrožena.

"Popolnoma se ne strinjam s FA glede odločitve o Johnu Terryju in to sem povedal predsedniku (Davidu Bernsteinu, op. a.)," je Fabio Capello dejal za italijanski Rai. "Povedal sem mu, da mislim, da ne moreš kaznovati nekoga, dokler ne postane uradno. Terryja sem dojemal in ga še vedno dojemam za kapetana Anglije. Menim, da bi morali najprej počakati na zaključek sojenja. Menil sem, da bi bilo pošteno, da bi John Terry obdržal kapetanski trak."

Capello se je tako postavil na stran svojega kapetana Johna Terryja, ki mu je FA zaradi obtožb o rasizmu, ki naj bi jih na sodišču reševali šele po koncu Eura 2012, odvzela kapetanski trak. Besede italijanskega selektorja so močno odmevale v svetu nogometa, saj ni ravno pogosto, da prvi mož reprezentance tako ostro in tako brezkompromisno udari po lastni zvezi.

Po Otoku se šušlja celo, da naj bi v zraku viselo tudi Capellovo selektorjevanje. Še ta teden se bo moral zglasiti na sestanku s predsednikom FA Davidom Bernsteinom, torej prvič po odločitvi o odvzemu kapetanskega traku Terryju in tudi prvič, odkar so v javnost prišle njegove kritike. Capellova pogodba s FA se izteče po letošnjem evropskem prvenstvu in nobena skrivnost ni, da mu ne bodo ponudili nove. Mu grozi košarica?

Nekdanji izvršni direktor zveze David Davies je za ESPNsoccernet povedal, da je znotraj FA zavladalo veliko razočaranje nad Italijanom, ker se je odločil z njimi spopasti kar prek medijev. "Znotraj FA se sprašujejo, če je angleški selektor kršil pogodbo. Lahko vam povem, da takšne izjave ne bi dal, če ne bi zagotovo vedel, da se odgovorni pri FA sprašujejo, če je Capello kršil svojo pogodbo," je dejal Davies.

Ni presenetljivo, da je Capellu v bran stopil Sir Alex Ferguson. Legendarnemu trenerju Manchester Uniteda avtokratske oziroma lastnoročne poteze seveda niso tuje, strateg rdečih vragov pa meni, da je trener vedno najpomembnejši. "Nič ni narobe s tem, če imaš mnenje," je Sir Alex dejal za Sky Sports News. "Menim, da se bo v naslednjih dneh sestala hierarhija FA in Fabio Capello, ker je on trener in ima pomemben položaj. Brez dvoma je najpomembnejša oseba v klubu trener."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.