Šport > Nogomet
11 ogledov

Fabregas spet mož odločitve

1/29
Žurnal24 main
Kaj pomeni Arsenalu je mladi kapetan topničarjev Francesc Fabregas dokazal tudi na gostovanju pri Boltonu (2:0). Spet se je vrnil po poškodbi in spet - zadel. Arsenal še naprej lovi Chelsea.

Gostovanja pri Boltonu nikoli niso preveč dišala Arsenu Wengerju. Z Arsenalom se je v predmestju Manchestra mučil ob več različnih priložnostih, pa naj si je na klopi Trottersov sedel Sam Allardyce, Sammy Lee, Gary Megson, ali kdo drug. Tokrat je Francoz meče prekrižal z Ownom Coylom, ki je na Reeboku vodil svojo premierno tekmo kot trener Boltona, po tem ko je malce presenetljivo zapustil svoje mesto pri Burnleyju.

 

Po poškodbi se je vrnil Francesc Fabregas in tudi tokrat vodil zadeve na igrišču, kot se to spodobi za enega najboljših vezistov na Otoku. Arsenal bi v prvem polčasu lahko in verjetno moral dobiti dve enajstmetrovki, a ostalo je pri smrtni tišini iz piščalke Phila Dowda. Lepa tekma z veliko še lepšimi potezami se je dokončno prelomila z najlepšo - izvrstna dvojna podaja med Eduardom in Fabregasom je v priložnost potisnila slednjega in z veseljem jo je izkoristil. Kljub poizkusom Boltona, predvsem Ivana Klasnića, je zadetek še enega mladega Španca - Frana Meride - pokončal upe belih in nadaljeval topničarski lov za vodilnim Chelseajem.

 

Za obe moštvi, tako Aston Villo kot West Ham United, je bila nedeljska tekma precej pomembna. Villa bi se z zmago na četrtem mestu izenačila s Tottenhamom in Manchestrom Cityjem, medtem ko bi kladiva s tremi točkami po dolgem času skočila z mest, ki vodijo v drugo ligo. Igra je bila primerna vložku, saj v prvem polčasu ni bilo priložnosti, Robert Green pa je moral resneje posredovati le ob poizkusu domače "puščice" Gabriela Agbonlahorja.

 

Absolutna premoč domače ekipe tudi v drugem polčasu ni prinesla pravih sadov. Villa je napadala, a le redko ogrozila nasprotnikova vrata. Agbonlahor bi lahko v tretji minuti sodnikovega podaljška ukradel zmago, a ga je izdalo "štopanje" in Green ga je prehitel pred odločilnim strelom. Gianfranco Zola je tako na koncu dobil tisto, po kar je prišel v "second city" - točko.

 

Chelsea je v Londonu pokazal svojo moč proti Sunderlandu, ki je doživel zelo visok poraz. Vratar Sunderlanda Marton Fülöp je moral kar sedemkrat pobrati žogo iz svoje mreže. Za Chelsea so zadeli Nicolas Anelka (8,65), Florent Malouda (18), Ashley Cole (22), Frank Lampard (34, 90) in Michael Ballack (52). Sunderland je nekoliko ublažil visok poraz z zadetkoma Boudweijna Zendna (56) in Darrena Benta (90). Tekma je že od začetka tekla po željah trenerja Carla Ancelottija, saj je Chelsea že v dobrih 20 minutah zabil kar trikrat. Vse gole s tekme poglejte v dodanem videu (zavihek video).

 

Zadovoljen sem z našo igro, saj je bil nasprotnik neugoden. Naredili smo skoraj vse, da bi zmagali.
Rafael Benitez
Liverpool znova zapravil vodstvo
Redsi, ki so tokrat bili črni, so na Brittania stadionu povedli na začetku drugega polčasa, ko je v zmedi v kazenskem prostoru Stoke Cityja zadel Grk Kyrgiakos. Liverpool je dobro branil svoje vodstvo vse do 90. minute, ko je po podaji s kota zadel Robert Huth. Dirk Kuyt je imel prav v zadnjih trenutkih  tekme priložnost, da Liverpoolu zagotovi zmago, a je zatresel le vratnico in moštvi sta si razdelili vsako po točko. Liverpool je tako zapravil še eno zmago prav v zadnjih trenutkih dvoboja. Nazadnje se jim je to zgodilo proti Readingu.

Poglejmo vrhunce s tekme Liverpoola proti Stoku:

 

Poglejmo vrhunce tekme Man Uniteda proti Burnleyju:

Premier League, lestvica:
1. Chelsea 48
2. Man. United 47 (+1)
3. Arsenal 45
4. Tottenham 38
5. Man. City 38
...
18. Hull City 19
19. Bolton 18 (-3)
20. Portsmouth 14 (-1)
Premier League, 22. kolo:

 

Stoke City : Liverpool 1:1 (0:0)
Huth (90); Kyrgiakos (57)

 

Chelsea : Sunderland 7:2 (4:0)
Anelka (8, 65), Malouda (18), Cole (22), Lampard (34, 90), Ballack (52); Zenden (56), Bent (90)


Manchester United : Burnley 3:0 (0:0)
Berbatov (64), Rooney (69), Diouf (91)


Tottenham : Hull City 0:0 (0:0)


Wolverhampton : Wigan 0:2 (0:0)
McCarthy (60), Zogbia (73)
RK: Stearman (45/Wolverhampton)


Everton : Manchester City 2:0 (2:0)
Pienaar (36), Saha (45/11-m)

 

Aston Villa : West Ham 0:0

 

Blackburn : Fulham 2:0 (1:0)
Samba (25), Nelsen (54)

 

Bolton : Arsenal 0:2 (0:1)
Fabregas (28), Merida (78)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.