Šport > Nogomet
47 ogledov

Facebook profil Maribora: "Ubij ...!"

Takole so zapisali na Facebook profilu NK Maribor. (Foto: Facebook) Žurnal24 main
Na Facebook profilu navijačev NK Maribor je tri ure pred začetkom derbija z Olimpijo navijače pričakala naslednja objava: "Še 3 ure! Ubij ..." Napis je všeč že več kot sto ljudem.
Tekma V ŽIVO
Tako kot večerno tekmo Lige prvakov med Manchester Unitedom in Schalkejem 04 bomo s komentarjem V ŽIVO pospremili tudi slovenski večni derbi. Od 17.30 naprej se nam pridružite TUKAJ!

Prašičja glava, s katero so pred začetkom zadnjega derbija provocirali navijači Olimpije Green Dragons, je pred nocojšnjim obračunom Maribora in Olimpije dobila tudi štajerski odgovor. Na Facebook profilu navijačev vijoličastih so tri ure pred začetkom tekme v Ljudskem vrtu objavili naslednje besede: "Še 3 ure! Ubij ..."

Gre seveda za tradicionalni navijaški vzklik navijačev obeh moštev, kjer se stavek praviloma dopolni z "žabar(j)a" (v primeru navijačev Maribora) in "Štajerca" (v primeru navijačev Olimpije). Objava je bila v nekaj več kot pol ure všeč že 124 uporabnikom Facebooka.

Navijaška kultura v Sloveniji nikoli ni bila na visokem nivoju, kot kaže, pa bomo tudi nocoj v Mariboru priča navijanju, ki se bo veliko raje kot na podpiranje lastnih nogometašev osredotočalo na žaljenje nasprotne ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.