Šport > Nogomet
19 ogledov

Falcao: "To so sanje"

Žurnal24 main
V finalu Evropske lige 18. maja v Dublinu bomo videli portugalski obračun med Portom in Brago. Oboji so prepričani, da so povsem zasluženo prišli do zadnje točke tega tekmovanja.

"Nisem heroj, mi vsi smo skupina herojev. Ni besed, ampak le neizmerno veselje," je po minimalni, a veliki zmagi Brage proti Benfici na povratnem obračunu Evropske lige razlagal strelec zmagovitega zadetka Custodio. "Zaslužimo si finale, pravici je bilo zadoščeno in to je odlično," je dodal Bragin trener Domingos Paciencia, ki je v letošnji sezoni s svojimi varovanci že izločil Liverpool, Dinamo Kijev in zdaj še Benfico. Tudi v finalu se ne bodo predali vnaprej: "Finale je zato, da se ga zmaguje, to je jasno. Mi smo pokazali, da to lahko naredimo," je še dejal Paciencia.

Zelo veselo je bilo tudi v taboru Porta, čeprav je bilo povratno srečanje proti španskemu Villarrealu (edini neportugalski klub v polfinalu) zgolj formalnost. "To so sanje," je bil vesel prvi golgeter Evropske lige Kolumbijec Radamel Falcao, ki je zabil kar 16 zadetkov. S tem je presegel rekord nekdanjega nemškega reprezentanta Jürgena Klinsmanna po številu doseženih golov v eni sezoni v evropskih pokalih. Klinsmann je v sezoni 1995/96 v dresu Bayerna v pokalu Uefa zbral 15 zadetkov. "Zelo sem ponosen, da sem postal novi rekorder. Vendar še nisem rekel zadnje besede. Bilo bi sijajno, če bi mi uspelo zadeti še v Dublinu," je še dejal Falcao.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.