Šport > Nogomet
17 ogledov

Fantje dobro razpoloženi, izjema le Oblak

Jan Oblak Tottenham Atletico Madrid EPA
Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer jo v naslednjih dneh čakajo priprave na uvod kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018.

Na Brdu je selektor Srečko Katanec lahko pozdravil večino vpoklicanih igralcev, pozneje bodo prišli le Kevin Kampl, Robert Berić, Rene Krhin in napadalec Rijeke Roman Bezjak, ki dokončuje prestop k nemškemu prvoligašu Darmstadtu.

Je pa zato v reprezentančni bazi že kapetan Boštjan Cesar, ki z veseljem pričakuje začetek novega cikla. "Živimo za to, da pridemo igrat za reprezentanco, saj je vzdušje vselej izvrstno," je uvodoma povedal branilec italijanskega Chieva.

Ta si tako kot vsi privrženci slovenske vrste želi dober začetek poti proti Rusiji 2018. "Moramo živeti za rezultat. To nam je mogoče malce manjkalo v prejšnjih kvalifikacijah. Od danes naprej moramo preklopiti na reprezentančno raven. V nedeljo nas čaka začetek kvalifikacij in tega moramo dobro opraviti," meni Cesar, ki si želi znova, po SP 2010, na mundial.

"Osebno si želim uvrstitev na SP. Večina nas je tam že igrala in vemo, kaj to pomeni. To so sanje vsakega nogometaša, zato moramo vsi tudi na treningih dati vse, kar lahko," poudarja izkušeni branilec, ki je izpostavil tudi glavno karakteristiko, ki mora krasiti slovensko vrsto v kvalifikacijah.

"Moramo biti agresivni. Tako kot smo to pokazali na zadnji tekmi dodatnih kvalifikacij proti Ukrajini. To je slog, ki ga moramo gojiti. Imamo pa tudi kakovost, kakovostne igralce in lahko s podajami pridemo do tekmečevega gola. Normalno, gole prejemaš, daješ, vedno pa moramo dati enega več od tekmeca, če želimo zmagati," je nekoliko v smehu končal Cesar.

Njega in soigralce do sobote čakajo treningi na Brdu pri Kranju, v soboto pa let v Vilnius, kjer bo v nedeljo tekma ob 18. uri po slovenskem času.

Sicer pa Katančeve fante v nadaljevanju v skupini F čakajo še obračuni z Anglijo, Slovaško, Škotsko in Malto.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.