Šport > Nogomet
62 ogledov

Farsa: v prvo ligo brez strela na gol

Borja Oubina Celta Vigo Cordoba Liga Adelante Španija druga liga EPA
Španska drugoligaša Celta Vigo in Cordoba sta v nedeljo odigrala eno najbolj "nameščenih" tekem zadnjih let. Celta bi z remijem na zadnji dan prvenstva napredovala v prvo ligo, Cordoba pa bi se z identičnim rezultatom uvrstila v dodatne kvalifikacije za napredovanje. Na tekmi v Vigu ni bilo niti enega strela na gol in niti enega kota.

Tekma med Celto Vigom in Cordobo je takoj oživila spomine na famozno tekmo med Zahodno Nemčijo in Avstrijo na svetovnem prvenstvu leta 1982, kjer sta se obe moštvi po vodstvu Nemcev z 1:0 na zadnji tekmi skupinskega dela zadovoljili z rezultatom, ki je iz nadaljnjega tekmovanja nepravično izločil Alžirijo.

Dogodki iz Gijóna so privedli celo do spremembe pravil na največjih turnirjih, saj so se od Eura 1984 in SP 1986 dalje zadnje tekme skupinskega dela začenjale ob isti uri, kar je preprečilo nadaljnja mešetarjenja. To pa, žal, ne velja za drugo špansko ligo, kjer sta Celta in Cordoba odigrali eno najbizarnejših tekem zadnjih let.

Celta bi si z remijem zagotovila avtomatično napredovanje v prvo ligo, medtem ko je Cordobi remi zagotavljal uvrstitev v dodatne kvalifikacije. Navijači na stadionu Balaidos, šokantno, niso videli golov, a niso videli niti enega samega strela na gol in niti enega samega kota. Sodnik ni pokazal niti enega rumenega kartona, po 90 minutah pa ni bilo niti enega samega prepovedanega položaja.

Obe moštvi sta si skupno izmenjali kar 1591 podaj. Vse je še poslabšalo dejstvo, da Celta na koncu ni potrebovala niti točke, saj je njihov najresnejši rival za drugo mesto Real Valladolid presenetljivo izgubil svojo domačo tekmo. Cordoba si je z remijem na Balaidosu zagotovila igranje v dodatnih kvalifikacijah. Španska nogometna zveza (RFEF) ne namerava začeti preiskave.

Boleča minuta igre v Vigu:

Komentarjev 1
  • jokovine 18:25 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **