Šport > Nogomet
20 ogledov

Favoriti so Argentinci in Brazilci

brazilija reprezentanca trening EPA
V noči na petek se bo v Čilu začelo 44. južnoameriško nogometno prvenstvo, ki bo trajalo do 4. julija.

Naslov brani Urugvaj, stavnice pa največ možnosti za zmago dajejo Argentincem in Brazilcem, pred Urugvajem pa sta v tem pogledu še Čile in Kolumbija. Na uvodni tekmi bo Čile gostil Ekvador.

Na prvenstvu bo tekmovalo 12 ekip, med katerimi sta tudi povabljenki iz nogometne zveze Severne in Srednje Amerike ter Karibov Mehika in Jamajka. V skupini A bodo sicer igrali Čile, Mehika, Ekvador in Bolivija, v skupini B Argentina, Urugvaj, Paragvaj in Jamajka, v skupini C pa Brazilija, Kolumbija, Peru in Venezuela. V četrtfinale se bodo uvrstile prvo- in drugouvrščene reprezentance iz vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni.

Na prvenstvu, ki bo spet izložbeno okno za številne oglednike, bo kup zvezdnikov svetovnega nogometa. Pri Čilencih na primer Arturo Vidal in Alexis Sanchez, pri Ekvadorcih Enner Valencia in Jefferson Montero, pri Mehiki Rafa Marquez in Raul Jimenez, pri Argentini Leo Messi, Carlos Tevez, Sergio Agüero, Javier Pastore, Ezequiel Lavezzi, Gonzalo Higuain in drugi.

lionel messi argentina trening | Avtor: EPA EPA
Pri Paragvajcih so glavna imena Roque Santa Cruz, Nelson Valdez in Raul Bobadilla, pri Urugvaju, za katerega ne bo igral Luis Suarez, Edinson Cavani in Diego Godin, pri Braziliji Neymar, Thiago Silva, Willian, Philippe Coutinho, Fernandinho in drugi, pri Kolumbiji James Rodriguez, Radamel Falcao, Carlos Bacca, Jackson Martinez ..., pri Peruju Claudio Pizarro, Jefferson Farfan, Paolo Guerrero, pri Venezueli pa Juan Arango.

Tekme bodo na osmih prizoriščih: v Antofagasti (kapaciteta 21.178), La Sereni (17.194), Vina del Maru (22.340), Valparaisu (20.575), Santiagu (stadiona Nacional - 48.665 - in Monumental - 47.347), Rancagui (15.252), Concepcionu (30.448) in Temucu (18.936).

Uradna žoga bo Nike Cachana, kar v čilskem slengu pomeni dribling (preigravanje). Žoga je pretežno bela, ima pa še modre in rdeče detajle. To so barve čilske zastave, pri čemer rdeča predstavlja ljudi, modra nebo in bela Ande.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.